Promoter udvostručio broj problema Lenoks Luis protiv Klička

Lennox Lewis vs Vitali Klitschko poster

Posle odgovora Lenoks Luis na njegove stavove o borbi Vitalija Klička 2003.

Šef 360 unapređenja veruje da je Luis bio u najvišem problemu od dvojice boraca kada su doktori zaustavili Klička zbog posekotine posle šest rundi. Loeffler kaže da je Luis bio umoran i da je tražio izlaz i da se Kličko posvađao u torbi ako mu je dozvoljeno da nastavi.

Reagujući na Luisa navodeći da ne zna ništa o tome, Štefler je rekao: „Svako ima pravo na svoje mišljenje. Niko ne može sa sigurnošću da kaže šta bi se desilo da je borba bila dozvoljena. Činjenica je da je Vitalij očigledno pobeđivao u borbi četiri runde do dva na sve tri karte.

„Posekotina je bila loša, ali džo Souza je imao sve pod kontrolom posle svake runde, što znači da je uspeo da zaustavi krvarenje posle svake runde.“

U razgovoru sa navijačem koji je izjavio da bi Luis ionako zaustavio Klička, Štefler je dodao: „Sigurno ste propustili govor tela svakog borca posle šeste runde. Pogledaj izbliza. Sudija, Lu Moret, pozvao je doktora da pogleda novu posekotinu unutar usta iz aperkata u šestom. To nije bilo zbog oka, љto mi je rekao posle borbe.

„Plastični hirurg koji je ušio posekotinu te noći, dr Perlman Hiks, rekao mi je da je to krvava površna posekotina, ali da nema rizika da očni nerv izazove oštećenje oka. Iznosio sam svoje mišljenje o činjenicama noći, koje niste dobili u drugom redu.“

Pored toga, Štefler je izjavio: „U svakom slučaju, to je bila ogromna borba, i veliko poštovanje obojici ratnika što su vodili tako veliku borbu u teškoj kategoriji, koja mnogo puta može biti dosadna. Ono što je najvažnije, Wladimir i Vitalij Kličko veoma poštuju Lenoks Luis.

„Upravo smo videli Lenoks u Saudijskoj Arabiji zbog borbe Usjk protiv Fjurija. Lenoks izgleda sjajno, a Wladimir izgleda u ogromnoj formi – kao da može da se vrati u ring i osvoji još neke titule.“.

Kao što će knjige rekorda zauvek pokazati, Luis je pobedio u borbi i penzionisao se pobedivši svakog boksera koji je ikada stao u konopce da se suoči sa njim. Luis se osvetio za svoja dva poraza, a pre pobede Oleksandre Usjka u maju, Luis je bio poslednji čovek koji je postao neprikosnoven, držeći četiri titule u teškoj kategoriji.

Vitalij je, na njegovu veliku zaslugu, takođe postao bokserska legenda, uprkos tome što mu je Luis predao drugi poraz.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.