Hejni protiv Garsije: Ovaj se ne računa

Haney vs Garcia poster This One Doesn

Hejni protiv Garsije dogodio se u plamenu publiciteta proglašavajući ‘Ovaj se računa’ dok su se dve bokserske zvezde sastajale sedmi put u karijeri.

Promocija za okršaj proglasila je Devina Hejnija i Rajana Garsiju da će se prvi put sastati bez amaterskog prsluka pošto su uživali u po tri pobede pre nego što su se profesionalno saseći. Međutim, ta oznaka se spektakularno obila o glavu kada je Njujorška državna atletska komisija proglasila borbu bez takmičenja.

Osvojen od strane Garsije na poene posle tri nokdauna, NYSCAC je vratio Hejnijev neporaženi rekord jer su presudili na dva neuspela VADA testa. Oni su takođe potvrdili treći propust pod njenom jurisdikcijom jer je Garsija uzeo jednogodišnju suspenziju.

Kada Garsija odsluži kaznu i vrati se, postoji mogućnost da se sedma borba ponovi. Ali za sada, „Ovaj se ne raиuna“ dok ne doрe taj dan.

Protestujući zbog svoje nevinosti od prvog dana, Garsija je prihvatio kaznu nakon što je njegov pravni tim razgovarao sa NYSAC-om. Međutim, to ne znači da su priznali krivicu Rajana Garsije.

Zvezda Zlatnog dečaka planira da tuži samog Hejnija za novac koji duguje iz ugovora o težini. Garsija se popeo preko limita i pristao da izvrši značajnu isplatu kako bi omogućio da se borba dogodi. Pošto to takmičenje sada ne postoji, Garsija želi da mu se vrati isplata.

Hejni je već odlučio da pokrene pravnu akciju protiv Garsije oko cele stvari.

„Kako mogu da me tuže za Hejnijevu borbu ako nije takmičenje, što znači da se borba nikada nije dogodila?“

On je dodao: – Zaista mislim da se Devin Hejni više nikada neće boriti. Uradila sam mu broj. Devin Hejni je u penziji.

„Tužiću i Dazn i Edija Herna što su mi mentalno povredili osećanja. Budi spreman i veћi se jer ne igram. Edi Hern, dolazim po tebe legalno.“

Zbog uspeha prve borbe, i kao i uvek u boksu, novac priča. Sigurna je ideja verovati da će oboje uskoro sesti za sto i planirati kada će se borba dogoditi.

Jedina briga za Garsiju je njegova težina. Neжe se pribliћiti 140 funti kada bude imao toliko vremena van ringa. Ali Hejni se kreće do 147 protiv velikog udarača kao što je Garsija možda natera svoj tim da razmisli ponovo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.