Majk Tajson naklonjen KO Džejku Polu dok se glasovi navijača obije o glavu

Mike Tyson vs Jake Paul vote

Majk Tajson je odneo ranu pobedu nad Džejkom Polom u anketi u kojoj je skoro 200.000 navijača vratilo legendu teške kategorije u KO Jutjuber.

„Najopasniji čovek na planeti“ pobedio je na glasanju koje su podelili organizatori događaja Najvrednije promocije, na kojem je učestvovalo 270.000 plus fanova na Polnom Instagram nalogu. Zbirovi su otkrili da su čak i Polovi sledbenici verovali da će Tajson nokautirati bivšu Diznijevu dečju zvezdu. Samo šest odsto je mislilo da će Pol videti poslednje zvono i podići ruke, a samo deset odsto je predvidelo da će zaustaviti Tajsona zbog razmaka od 31 godine.

Uprkos nedostatku podrške svojih navijača, Pol kaže da ne samo da može da preuzme Tajsonovu moć, već može i bolje.

„Znam da ću moći (da preuzmem Majkovu moć). Ja sam prirodna teškašica. Za ovo sam rođen. Rođen sam da napredujem na ovom času težine, i pokazaću Majku ko ima više moći. Potcenio me je, i mislim da me svi drugi potcenjuju, i verujem da sam jače udario.“

O suočavanju sa bivšim svetskim šampionom sa ozloglašenom snagom udaranja Majka Tajsona, Pol je dodao: „Znam da će biti teško, i znam da ću morati da se borim kroz nedaće. Znam da bih mogao da odem na platno. Nemojte pogrešno da me shvatite, plašim se, ali ne radi se o tome da me strah zaustavi. Radi se o tome da uđem u to, iako sam uplašena, a to je prava hrabrost.“

Zaključivši šta ga čini favoritom u njegovim očima, Pol je izjavio: „Stariji borci imaju više srca i muda, ali mislim da novije borce imaju više veštine i tehnike i oštriji su.“

Tajson će biti četiri meseca u svojoj 59. Istovremeno, Super Sport je izvestio da se Tajson suočava sa rigoroznim testovima kako bi osigurao svoju bezbednost nakon problema sa čirevom na želucu.

Teksaško odeljenje za licenciranje i propise obavestilo je Svetske bokserske vesti da je Tajsonovo zdravlje prioritet broj jedan, a TDLR bi u svakom trenutku mogao da mu oduzme licencu ukoliko imaju jake brige.

Pol protiv Tajsona za sada ostaje tu, a TDLR će sprovesti testove na oba borca kako bi odagnao bilo kakve strahove.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.