Frenk Martin otkriva da je Flojd Mejveder raskinuo sparing „Tenka“

Frank Martin training and Floyd Mayweather

Frenk Martin je o svojoj predstojećoj borbi za svetsku titulu razgovarao sa Gervontom Dejvis nakon što je poslušao savet bokserske legende Flojda Mejvedera.

Govoreći u „Pivot podkastu“, Martin je izveštavao o svom okršaju sa „Tenkom“ zajedno sa ko-voditeljima Rajanom Klarkom, Čeningom Krauderom i Fredom Tejlorom. Pripremajući se za svoju prvu šampionsku priliku, Martin je poslušao savet mejvedera u vezi sa svojom ranom jutarnjom rutinom.

„Trčite u dva ujutru jer devet od deset puta znate da vaš protivnik spava u to vreme“, rekao je Martin o onome što mu je Mejveder rekao. „To mogu biti male stvari koje vas vode na viši nivo.

„Ako vam osoba kao Flojd to kaže, mnogo ćete se posusti, i to će vam dati drugačiji tip motivacije.

„Vodim računa da ne isečem nikakve krivine tako da kada uđem u ring, nema mi ništa na umu što osećam da nisam uradio ispravno. I osećam se kao da mi je boks dao zrelost. Smatram sebe odgovornim.“

Upitan šta za njega znači naslov 15. juna, Martin je odgovorio: „Meni je sve. Odlazak ovde i kapitalizovanje ove prilike izgleda kao sve za šta sam radio. Nije da ću pobediti šampiona. Pobediću šampiona koji je jedno od lica boksa koje ceo svet zna. Ovo je toliko veliko da mogu da uzmem sve to.

„Ako se borim sa nekim kao što je Tenk koji priča ludo, izmamiće drugu stranu mene. Onda će ljudi moći da vide da sam drugačiji.“

Subota nije prvi put da Martin deli prsten sa Dejvisom. Pre četiri godine, njih dvoje su uživali u takmičarskom sparingu koji je Mejveder morao da prekine u svojoj teretani.

Obaveštavajući panel o svojoj verziji, Martin je dodao: „Posle udarca koji sam ga povredio, bilo je samo čvrsto, intenzivno sparingovanje posle toga. U četvrtoj rundi, na kraju su nas rasturili i izvukli iz ringa.

„Flojd, sudija, svi su uskočili u ring, pa dok sam hteo da ga udarim o zemlju, rasturili su nas.“

Uprkos tome što je bio slaba šansa u borbi, Martin je uveren da može da uznemiri Dejvisa i preda bivšem borcu Mejvedera prvi poraz.

„Ovo (borba) je motivacija za autsajdere. Mogu da uporedim tu brzinu. Mogu da pariљem tom atleticizmu. Platiće za svaku malu grešku koju napravi. Pravi mnogo grešaka, tako da će biti mnogo toga sa kojima neće moći da se izvuče.

„Iskoristiću plan igre koji smo Derik i ja dobili; imamo jedan dobar.“

Epizoda Frenka Martina premijerno se emituje danas u 12 časova ET na Pivot Podcast YouTube kanalu, a audio je dostupan i na Apple Podcasts i Spotify.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.