David Avanesyan ulazi da se suoči sa Jaronom Enisom u Filadelfiji

Ennis vs Avanesyan

Jaron ‘Boots’ Enis će braniti svoju IBF svetsku titulu u velter kategoriji protiv Dejvida Avanesjana u Vels Fargo centru u Filadelfiji u subotu 13. jula, uživo širom sveta na DAZN-u.

Enis (31-0 28 KO) brani svoju krunu prvi put u dugo očekivanom filadelfijskom povratku kući, boreći se kod kuće prvi put od novembra 2018. godine.Dvadesetšednogodišnjak, rođen i odrastao u Nemačkoj, vraća se u akciju nešto više od godinu dana od svoje elegantne pobede u 10. kolu KO nad Roiman Vilom u Atlantik Sitiju. Tokom te borbe Enis je uspešno odbranio svoju privremenu titulu pre nego što je podignut na punopravnog šampiona.

Avanesjan (30-4-1 18 KO) namerava da po drugi put postane svetski vladar, pošto je podignut na WBA kralja posle osvajanja prelazne titule u maju 2016. u Arizoni protiv ‘Šećera’ Šejna Mozlija, izgubivši kaiš najfinijim razlikama u odbrani protiv Lamonta Petersona u februaru 2017. u Sinsinatiju.

Ovaj 35-godišnjak je već u dva puta imao pukotinu tako što je u decembru 2022. preuzeo Terensa Kroforda za WBO krunu u Omahi, što je prilika koja je usledila posle duge vladavine evropskog šampiona koja je uključivala par pobeda KO nad Kermanom Lejarragom i pakosne KO nad britanskim duelom Džoša Kelija i Lijama Tejlora. Jermen iz Velike Britanije menja Kodija Kraulija u naletu, pošto je Kanađanin isključen iz medicinskih razloga, a Enis veruje da će njegov novi neprijatelj odslužiti još bolju noć za navijače Filadelfije.

„Sada kada Mi Krauli zvanično nije protivnik, zapravo volim Avanesjana kao boljeg protivnika“, rekao je Enis. „On će se bolje boriti što će biti ono što ja želim. 13. jul, ne propustite ovaj prelepi, izuzetan nastup!“

„Želeo bih da se zahvalim Matchroomu, Eddie Hearnu, Frenku Smitu i Tomu Dalasu, pravnim timovima i mom dugoročnom menadžeru Nilu Maršu na ovoj fantastičnoj prilici“, rekao je Avanesjan. „Jaron Enis je bokser svetske klase koga izuzetno poštujem i potencijalno je ogromna zvezda, a 13. jula ćemo saznati da li je on prava stvar.

„Kada sam dobio poziv da krenem u ogromnu bitku sa tako visoko ocenjenim borcima, nije mi bilo potrebno da me pitaju dva puta, posebno kada je za svetsku titulu. Ovo volim, fit sam i jaka i spremna sam – hajde da to imamo!

„Obećavam svim navijačima da ću dati sve da osvojim ovu svetsku titulu, ovo mi je poslednja šansa za svetsku titulu i moram da je iskoristim. Poštujem Enisa i njegovu karijeru kao što je bio savršen, ali on ima ono što ja želim i što mi treba.“

Enisov okršaj sa Avanesjanom je na vrhu velike noći akcije u Filadelfiji.

Jalil Hackett (8-0 7 KOs) se suočava sa Peterom Dobsonom (16-19 KO) na svom debiju u Matchroomu tokom deset rundi za WBA Continental North America Welterweight titulu, Skaj Nikolson (10-0 1 KO) prvi put brani svoju WBC svetsku krunu u kategoriji perja protiv Dajane Vargas (18-1 12 KO), Kalila Koa (8-0-16 KO) bori se za svoju prvu titulu dok se sastaje sa Manuelom Galegosom (20-2-1 17 KO) tokom deset rundi za USWBC light-heavyweight kaiš i tamo je sve-portorikanska afera za titulu WBA Continental Latin America Super-Featherweight između Henrija Lebrona (19-0 10 KO) i Kristofera Dijaza (28-4 18 KO).

Filadelfijski duo Kristijan Karto (22-1 15 KO) i Ismail Muhamed (4-0 3 KO) bore se oko osam rundi u Super-Bantam kategoriji i šest rundi u Velter kategoriji, dok postoji profi debi za još jednog rodom iz Filadelfije, dok Denis Tompson prolazi kroz konopce u plaćenim redovima sa sva tri borca koja će uskoro biti upađena.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.