Majk Tajson je upozorio da još uvek može biti izvučen iz borbe Džejka Pola

Mike Tyson angry Jake Paul poster

Majk Tajson i dalje može biti izvučen iz svađe sa Džejkom Polom svakog trenutka ako teksaško odeljenje za licenciranje i propise ne bude u potpunosti zadovoljno.

Šef TDLR-a za komunikacije Tela Mange obavestio je Svetske bokserske vesti da je Tajson i dalje na posmatranju i da će to biti do prvog zvona 15. novembra. TDLR je potvrdio za Super Sport da su odobrili novi datum za Pola protiv Tajsona. Međutim, to ne znači da će bokserska legenda teške kategorije moći da razmene udarce sa Polom ako problem iskrsne između sada i borbene noći.

Tajson je tri meseca odlagao događaj na Netfliksu nakon rasplamsavanja čira na želucu, što Super Sport je izneo može da bude ozbiljan zdravstveni problem. S obzirom na to, Tajson je uslovno rečeno licenciran da se suoči sa Polom, ali sa mnogim odredbama.

„Oni (Najvrednija unapređenja, Polov tim) su zatražili 15. novembar, a mi smo odobrili taj datum“, ekskluzivno je rekao Mange za Super Sport. „U ovom trenutku, borba ostaje takmičenje u osmom kolu tokom dvominutne runde sa rukavicama od 14 unci.“

Upitan o Tajsonovom zdravlju i potencijalu da TDLR povuče Njujorčanina iz naslova, Mange je odgovorio: „Kao što mislim da sam već rekao, Odeljenje će ostati informisano o zdravlju boraca i pribaviće više informacija ako je to potrebno da bi se zaštitilo njihovo zdravlje i bezbednost.

„Pored pre licenciranja medicinskog skrininga, lekari TDLR-a pored ringa takođe vrše i pred-borbene fizikale pre događaja. Pravila TDLR nalaћu da izdavanje dozvole ne ovlaљжuje pojedinca da automatski uиestvuje u dogaрaju ako njihovo zdravlje ili bezbednost mogu biti ugroћeni.“

Kao što je Super Sport prvi izvestio, ako se pojavi još jedan problem sa Tajsonovom stomačnom bolešću, TDLR će trajno osuti borbu. Za sada, Tajson je na ljuscima jajeta sa odobrenjem za licencu i još uvek mora da ubedi TDLR da može da se takmiči sa 27-godišnjim protivnikom.

Do tada, Tajson će biti u svojoj 59.

Kao i uvek, Majk Tajson priиa dobru igru. On se ponovo na društvenim mrežama opomenuo Polu da izazove interesovanje navijača.

„Drugačiji datum, ista sudbina. Nokautiraću Džejka Pola“, rekao je Tajson u pretećem snimku na društvenim mrežama.

‘Najgadniji čovek na planeti’ planira da se uskoro vrati u teretanu.

„Iako smo morali da odložimo borbu, uskoro ću nastaviti sa treninzima. Zahvalan sam medicinskom osoblju koje me je lečilo i MVP-ju, Netfliksu i AT&T stadionu što su marljivo radili na pronalaženju najbolje pomerenog datuma za sve žurke.

„Iako imamo novi datum, rezultat će biti isti bez obzira kada se budemo borili. Džejk Pol je nokautiran. Gledajte ovo lično u petak, 15. novembra, na AT&T stadionu ili uživo na Netfliksu.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.