Manny Pacquiao pretio KO1 na zagrevanju za WBC pogodak za titulu

Manny Pacquiao vs Suzuki

Manny Pacquiao će se zagrejati za potencijalni pogodak za WBC titulu u velter kategoriji izložbom u Japanu na Super RIZIN 3.

Pakiao će se angažovati sa šampionom RIZIN-a Čihirom Suzukijem u egzibicionom meču 28. Bokserska legenda sastala se u nedelju sa svojim potvrđenim protivnikom na konferenciji za novinare koju je organizovao šef RIZIN-a Nobujuki Sakakibara.

Suzuki je ponosno pokazao pojaseve za titulu i upozorio Pakiaoa da neće biti lak u noći borbe.

„Uz dužno poštovanje, nokautiraću vas u prvoj rundi“, rekao je aktuelni šampion u kategoriji rizin perja i nokautirao crnog šampiona u super lakoj kategoriji. Pacquiao je odgovorio: „Javiću mu da je boks teži od MMA.“

Borba će predstavljati Pakiaoov povratak u borbu pred borbu za titulu u velter kategoriji WBC sa Mariom Bariosom na jesen. Borba koju je Super Sport prvi put ekskluzivno obelodanio 1.

Trener predsednika WBC Maurisija Sulajmana Bariosa Bob Santos je u avionu, kako su rekli za Super Sport u ekskluzivnim intervjuima.

„Ako WBC dobije peticiju da se Manny Pacquiao bori za titulu u velter kategoriji, to bi prirodno prošlo kroz glasanje odbora“, obavestio je Sulajman Super Sport. „Postoje važni presedani u tom pogledu, kao što je Šugar Rej Lenard koji se bori sa Marvinom Haglerom nakon što je uspešno položio sve svoje lekare.“

Santos je rekao za Super Sport: „Mislim da je sjajno svaki put kada se vaše ime može pomenuti sa Meni Pakvajoom. To je uvek dobra stvar.“

„Mislim da bi to bila ogromna borba za navijače. Pacquiao se uvek drћi u sjajnoj formi, kao i Barios. Stilovi prave borbe i mislim da bi to bila ogromna borba. Jedina stvar kod Pacquiaoa je da se uvek drћi u sjajnoj formi. Nikad ga ne viđaj gojaznog; stoga, momci poput njega mogu da traju dugo, dugo.“

„Stvarno ne znam. To je na WBC-u. Što se posla tiče, ne postoje dva načina u vezi toga. Mi smo WBC šampion, i tako mi to vidimo. (Terens) Kroford (WBC šampion u pauzi) se sada takmiči sa 154, a mi smo šampion sa 147.

„Jedina stvar o kojoj je Mario Barios uvek u pitanju su izazovi. Uvek je u potrazi za najboljim mogućim izazovima, a o tome će i dalje biti. On traži najbolje moguće borbe“, zaključio je on.

Suzuki je prvi za Pacquiaoa u svom obećanom RIZIN pojavljivanju. Flojd Mejveder bi mogao da bude sledeći pod promotivnim transparentom za filipinsku superzvezdu na još jednoj rizičkoj reviji u novogodišnjoj noći.

„Pac-Man“ je objavio svoje namere da se suoči sa Mejvederom u revanšu na računu RIZIN-a u oktobru prošle godine. Da li je to još uvek slučaj, izgleda da je sve na Mejvederu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.