Odlaže se početak "cirkusa" zbog hladnog vremena!

> 17:08

Prvi čovek Dorne Karmelo Espeleta otkrio je da postoji mogućnost da start prve trke sezone Moto GP šampionata bude odložena po zahtevu vozača.

NBA prstenje dolazi u Italiju!

Novi član Repsol Honde Horhe Lorenco bio je jedan od vozača koji su imali pad u trenutku kada se staza prohladila nakon nevremena koje je zahvatilo Katar.

Španac je izleteo u drugoj krivini, kada je temperatura staze bila 16 stepeni Celzijusa. Lorenco je tada rekao da bi trkanje u sličnim uslovima bilo opasno.

"Imao sam veliki udes pri kraju testiranja jer je temperatura pala. Zbog toga bih voleo da porazgovaram sa onima koji odlučuju o rasporedu jer ako je pomerimo unapred, trka bi bila bezbednija za vozače. Nadam se da trka može da bude vožena pola sata ili sat vremena ranije, koliko god možemo jer ukoliko ne budemo imali sreće i desi se da se trkamo po hladnom vremenu biće izuzetno opasno", rekao je nekadašnji svetski šampion Lorenco. 

Prema trenutnom rasporedu, trka bi bila održana u 20 časova, ali vozači zahtevaju da ista počne od 19, baš kao i prošle godine, a pre dve je malo falilo da trke uopšte i ne bude zbog vremenskih nepogoda.

"Razgovarao sam o tome sa Horheom i drugim vozačima i procenićemo situaciju. U ovom trenutku ništa nije odlučeno, ali ako je u našim rukama da poboljšamo bezbednost vozača, uradićemo to. Ukoliko uslovi zaista budu opasni, promenićemo raspored“, rekao je Espeleta. 

Nova sezona Moto GP šampionata startovaće desetog marta, na popularnoj stazi "Losail" u Kataru.

JOŠ SPORTA:

Poslednji dan testiranja: Ferari u elementu! (VIDEO)

Rakočević: "Nadamo se da će Jokić igrati...Zamislite kako bi bilo da se svi odazovu"

Slaviša Stojanović novi selektor Letonije!

Solskjer pravi spisak: Dva defanzivca i Hrvat!