Borković: Klasična nameštaljka, ovako bi postupio svaki Srbin!

> 18:19

Dušan Borković se prvi put obratio medijima povodom nemile scene u Monci kada se sukobio sa rivalom iz TCR-a. 

Parižanima ponovo preti izbacivanje - po koji put?

Borković ističe da je morao da se odbrani i da bi ovo isto uradio svaki Srbin. 

"Klasična nameštaljka, ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa stauze, sve je prljava igra Španaca (tim Mikela Askone, prim. aut). To su mi posle svega rekli i italijanski vozači. Jesam, priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da "padnem" na njihove provokacije, ali ubeđern sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin na mom mestu uradio istop. Ja sam bio tamo sa dve žene, uključujući trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno samo da Srbin ne bude šampion", izjavio je Borković na konferenciji za medije u Beogradu. 

Priznao je da je posle trke otišao do Lesena da porazgovaraju o svemu.

"Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Jesam mu rekao neke ružne reči, priznajem. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Srušio mi je san, bukvalno. U povratku, naleteo sam na njegove navijače, nisam se obazirao na njihova dobacivanja, ali sam bio ljut. Bukvalno sa suzama u očima, jer nisam verovao da sam na ovakav način izgubio titulu". 

Ističe da je u tom trenutku čuo Askonu kako ga doziva. 

"Prišao sam mu i čestitao rečima da je uradio pravu stvar. Ipak, on je nastavio da provocira - Kakav dobar posao, zašto me udaraš? Psovao mi je majku, nazivao me pogrdnim imenima. Prišao sam do njega i pitao ga koji je njegov problem. Odgurnuo me je, a osetio sam i da me je neko rancem zakačio po leđima. Udario sam jednog od njih, neću da lažem", istakao je Borković.

On teoretski još može da osvoji titlu, u slučaju da pobedi u Barseloni, ali kaže da su šanse realno male, jedino ako neko "izbaci" Askonu. 

"Ako ništa, daću sve od sebe da pobedim i pokažem im da sam najbolji", poručio je Borković. 

Poslednji trkački vikend TCR Evropa u Barseloni na programu je 20. i 21. oktobra.

Sve je izgledalo ovako: 

JOŠ SPORTA:

U Realu alarmantno, Isko u bolnici!

Todorović do Uskrsa miruje!

Bata našao naslednike!

Omić ponovo na Jadranu i u Evroligi!