Čović: "Hrvatsko pravosuđe ne bi trebalo da pravi egzibicije, ovo je pokušaj linča"

> 15:32

Predsednik SD Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da incident u Splitu nikako ne može da se poredi sa slučajem ubistva Brisa Tatona.

Vasić: "Konobar nas čudno gledao"; Maksimović: "Zamolio sam ljude da zovu taksi, to niko nije učinio"

Nekoliko Hrvata napalo je vaterpolist Crvene zvezde dok su sedeli u kafiću na Rivi uoči gostovanja lokalnom Mornaru u subotu.

"Da ne bi opet bilo zamena teza i pominjanja Tatona, jedna je navijački sukob, a drugo kada su napadnuti sportisti. Ovi momci nisu dali nijedan povod da budu napadnuti, a usledio je organizovan napad šipkama, noževima... Ovde se radi o pokušaju linča i to napominjem da hrvatsko pravosuđe ne bi opet pravilo neke egzibicije", rekao je Čović. 

Čović je istakao da je ovo bio organizovan napad, ali i dodao da Zvezda, za sada, neće istupati iz regionalne lige.

"Split je postao grad slučaja, pre nekoliko godina su nacrtali kukasti krst na Poljudu. Oni se slično ponašaju kad dođu i Dinamo i Cibona. Oni imaju halucinaciju prema Zvezdi. Utisak je da tim gradom upravlja Torcida, a to svakako nisu vrednosti EU, čiji, ej, Hrvatska član", poručio je Čović.

Trener Aleksandar Filipović objasnio je da je ekipa sve vreme od ulaska u Hrvatsku imala obezbedjenje.

"Prilikom ulaska u Hrvatsku imali smo obezbedenje. Posle treninga starija grupa igraca me pitala da li mogu do grada. Bili su u civilnim jaknama i normalno obučeni. Ispod jakne su imali trenerke sa grbom, ali se to nije videlo. Policija koja nas je pratila ih je pustila da se prošetaju, jer nisu imali nikakvih obeležja. Oni nisu šetali rivom u jaknama, niti bilo koga provocirali", rekao je Filipović

Potpredsednik SD CZ Stojan Vujko izjavio je da sve što se dešavalo nema veze sa utakmicom, niti sa rivalstvom, nego ima mnogo širu sliku. 

"Apelujem na hrvatske političare da utiču na svest svog naroda i da je takvo ponašanje nedopustivo", rekao je Vujko.

JOŠ SPORTA:

"Prestanite da predstavljate ove igrače kao da su bebe i da ih tako tretirate... Oni su profesionalci"

Teo se vratio, Sale objavio spisak

"Trčao sam, jedan me jurio nožem, na sreću okliznuo se i samo me zakačio po nozi"

"A ovi što palicom idu na goloruke, što ne skočiše i u more kad su takvi šmekeri?"