Vasić: "Konobar nas čudno gledao"; Maksimović: "Zamolio sam ljude da zovu taksi, to niko nije učinio"

> 15:16

Vaterpolisti Crvene zvezde Dušan Vasić i Miloš Maksimović opisali su traumatičan događaj iz Splita kada ih je krvnički napada grupa Hrvata.

"A ovi što palicom idu na goloruke, što ne skočiše i u more kad su takvi šmekeri?"

On je ispričao da su on i saigrači odlučili da posle treninga prošetaju i popiju kafu, kao i da su čim su seli u kafić primetili da ih konobar "čudno gleda".

Rekao je da su, nakon što je konobar Kralju "pretećim tonom" poručio da pokrije grb Zvezde, odlučili da promene lokal. 

"Posle 20-ak minuta do nas su dotrčali maskirani momci i počeli da nas udaraju. Kralj je najgore prošao jer je kucao poruku i nije video da prilazi tih šest, sedam, osam momaka. Mislim da je jedan momak držao nož, dok je Maksimovića jurio momak sa štanglom", rekao je Vasić.

Vasić je tokom karijere igrao u Splitu, bio je član lokalnog Jadrana. Miloš Maksimović je istakao da nisu želeli nikog da provociraju. 

"Kad je počeo napad video sam te momke kako su utrčali u baštu kafića. Počeo sam da trčim ka drugoj strani, ali dva-tri momka su bili ispred i krenuli za mnom. Jedan od njih me je gađao palicom i pogodio u nogu. Potom sam ušao u kafić i zamolio ljude da pozovu taksi, ali niko to nije učinio, kao i gospođa iz hotela pored. Imao sam sreću da sam posle desetak minuta sam našao taksi i vratio se u hotel", rekao je Maksimović.

JOŠ SPORTA:

Napadnuti tamnoputi fudbaleri Napretka u Kruševcu

"Prestanite da predstavljate ove igrače kao da su bebe i da ih tako tretirate... Oni su profesionalci"

Teo se vratio, Sale objavio spisak

"Trčao sam, jedan me jurio nožem, na sreću okliznuo se i samo me zakačio po nozi"