"Zaklaćemo te ne budeš li skinuo majicu"

> 12:29

Igor Milojević, direktor vaterpolo kluba Crvena zvezda, otkrio je detalje posle šokantnih scena koje su njegovi vaterpolisti doživeli u Splitu.

Jamajčanin se srušio na stazi tokom trke, prosleđen u bolnicu (VIDEO)

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su tokom boravka u jednom splitskom lokalu pred utakmicu sa Mornarom. Milojević je, gostujući na TV Prva, pričao o nemilim scenama u Hrvatskoj i obelodanio šta se tačno tamo desilo.

Zvezdini vaterpolisti su u napadnuti u subotu, da bi u Beograd stigli u jutarnjim satima u nedelju. 

"Imali smo kratak brifing, oni su umorni i pod velikim stresom i šokom. Alesandro Kralj je dosta utučen. Bilo je dosta neobjektivnog pisanja od strane hrvatskih medija, gde su, na onako malo šaljiv način, pokušali da opišu dosta dramatičnu situaciju", rekao je Milojević za TV Prva. 

"Igrači su mi rekli da to nije bilo nimalo bezazleno. Oni su u dobrom fizičkom stanju, ali psihički nisu. U šoku su", dodaje Milojević. 

Golman Zvezde Alesandro Kralj je dobio frakturu nosa i morao je da skoči u more "kako bi se spasao". Milojević je rekao da su pomenutom Kralju, koji je skočio u more, pretili klanjem. 

"Zaklaćemo te ne budeš li skinuo majicu", pretili su Kralju, a prepričava Milojević. 

Direktor Zvezde je objasnio celu situaciju iz lokala u Splitu. 

"Oni su sedeli u kafiću, što je običaj kada odemo u neku stranu zemlju. Bili su prekriveni jaknama, obučeni 'civilno' i niko nije bio u dresu. Sandro (Kralj) je imao ispod jakne obeležje Zvezde. Konobar im je prišao i pitao ih 'Šta to traži ovde?'", rekao je Milojević i nastavio: 

"Igrači su smatrali da isto tako kako se osećaju Hrvati u Beogradu oni mogu da se osećaju u Splitu. Kada su videli da tu nisu dobrodošli krenuli su da napuste lokal. Konobar je zvao 'svoje' i odjedanput se pojavilo njih petorica", kazao je Milojević. 

On se prisetio situacije kada Splićani su došli na gostovanje u Beograd i dodao da su oni tada "narušili klupsku etiku jer su nosili gaće Torcida". Milojević je potvrdio zaključak voditeljke programa da Hrvatima tada "nije falila 'dlaka sa glave'", te dodao "da nikada ni neće".

JOŠ SPORTA:

Mertens se pridružuje Hamšiku u Kini?

Vol se vraća na "faks"

"Napad na sportiste nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i najsportskijim gradom na svetu"

Oklahomi derbi, Džordž na MVP nivou, Rasel se izjednačio sa Viltom