Na Skupštini VSS jednoglasno izabran novi čelnik najtrofejnijeg srpskog sporta

Viktor Jelenić novi predsednik Vaterpolo saveza Srbije

> 17:15

Nekadašnji reprezentativac Viktor Jelenić izabran je danas za novog predsednika Vaterpolo saveza Srbije. Na današnjoj Izbornoj sednici Skupštine VS Srbije u prisustvu 41 od 53 delegata za novog predsednika saveza, jednoglasno je izabran Jelenić, koji na to mesto dolazi umesto Milorada Krivokapića.

Lalatović: Zvezdin tim je nepobediv!

Jelenić se zahvalio Krivokapiću na svemu urađenom tokom mandata, ali i istakao da je najbitnije odbraniti olimpijsko zlato na Igrama u Tokiju 2020. godine, ali i smanjenje dugova koje nije želeo da precizira.

- Postignuti su u takmičarskom delu nezabeleženi rezultati u svetu. Svaka čast momcima. Idemo dalje. Najvažniji zadatak je osvajanja zlata u Tokiju. Želimo da naredne sezone zbog toga sve naše najbolje igrače vratimo u zemlju pred olimpijsku godinu. Da ih selektor ima na okupu, ali i da budu vidljiv uzor novim klincima koji žele u naš sport. Bili bi u nekoliko klubova što bi doprinelo većem interesovanju za vaterpolo od strane medija, sponzora, publike. U tom smislu predviđam i jačanje rada sa mlađim kategorijama po jedinstvenom metodu napravljenom od strane naših najboljih trenera. Moramo da popularišemo ženski vaterpolo, da ga afirmišemo kod devojčica i da klubove osnivamo gde god je to moguće - rekao je Jelenić.

On je naveo da je neophodna bolja saradnja sa lokalnim samoupravama, kako bi klubovi imali bolje uslove za rad, ali je naveo i da treba razgovarati i s regionalnim savezima oko regionalne lige.

- Kod Regionalne lige moramo da razgovaramo sa drugim savezima, da se postave neke osnove na pravi način jer nama je ipak naše prvenstvo najvažnije. Pokušaćemo da svakom klubu uz pomoć sponzora omogućimo finansijski dodatak i lakše uslove takmičenja, a nastavićemo da plaćamo sudijske i delegatske takse - rekao je Jelenić.

Na sednici je izabran i novi predsednik Skupštine, pa je tako umesto Milana Krstića, koji je postao član Upravnog odbora jednoglasno izabran Saša Vlaisavljević v.d generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Izabrano je 10 članova Upravnog odbora i Nadzorni odbor.

Usvojeni su izveštaji o radu u prošloj godini, izveštaj Nadzornog odbora kao i finansijski plan za 2018. Najaktivniji klub u sezoni 2016/17 je Vojvodina, sledi Spartak, a potom treće mesto dele Crvena zvezda i Radnički. Specijalno priznanje za jubilej 25 godina uspešnog rada uručeno je Zemunu.

JOŠ SPORTA: 

Sećanje na dan kada je "Marakana" eksplodirala (VIDEO)

Ova četiri kluba mrzi Juventus i sve će učiniti da ne bude prvak!

Potresi u Humskoj - Ivica "zaratio" sa legendarnim kapitenom!?

Milojević: "Ne gledam drugu stranu, hoću da završimo kako smo počeli"