Naše reprezentativke presrećne zbog plasmana na EP

Srpske vaterpolistkinje: Pišemo istoriju!

> 15:17

Kapiten ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Ana Prica rekla je danas da njena ekipa plasmanom na Evropsko prvenstvo piše istoriju i dodala da je njen cilj da se plasira u četvrtfinale tog turnira.

Australija promovisala selektora

- Drago mi je da sam deo ove ekipe. Selektor Vladimir Bajković nam je ukazao poverenje i sada pišemo istoriju. Imamo dobru grupu i pokušaćemo da kroz duele sa Nemicama i Turkinjama stignemo do četvrtfinala - rekla je Prica, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Vaterpolistkinje Srbije su kroz dvomeč sa Ukrajinom obezbedile plasman na Evropsko prvenstvo, a u revanšu nije bilo golmana Vladane Jovetić.

- Pitali su me kako se dogodilo da tako odigramo dobro bez prvog golmana Vladane Jovetić. Kako je Anđela Petrović branila vidi se po tome da je primila samo jedan gol. Mi nemamo problem sa golmanima - dodala je Prica.

Trener Dejan Jovović rekao je da je cilj ekipe plasman na velika takmičenja.

- Ovo je uspeh devojaka koje su prošle program priprema, obavile posao sa Ukrajinom u dve utakmice. Zahvalnost Savezu na pomoći, na radu u ove četiri godine, pa smo dočekali da, zahvaljujući svom kvalitetu, obezbedimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ne želimo da stanemo, pokušaćemo da obezbedimo učešće na Svetskom prvenstvu 2019, a ko zna, možda i na Olimpijskim igrama 2020 - naveo je on.

Evropsko prvenstvo održaće se od 14. do 28. jula u Barseloni, a Srbija je u grupi sa Nemačkom, Rusijom, Madjarskom, Španijom i Turskom. Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić čestitao je ekipi, selektoru i trenerima na uspehu, koji je, kako je naveo, rezultat sistemskog rada.  

- Bio je ovo dobar rad u protekle četiri godine, Bajković je posle Evropskog prvenstva u Beogradu napravio smenu generacija i rezultati su tu. Moramo devojkama da obezbedimo sve uslove za rad, da prvenstvo u Barseloni dočekaju spremne. Finansije su uvek problem, a siguran sam da ćemo imati podršku i konkretnu pomoć u ovoj situaciji - rekao je on.

Krivokapić je naveo da se radi na tome da svaki klub formira žensku selekciju. Dodao je da će Savez biti domaćin a Crvena zvezda organizator drugog turnira Regionalne Triglav lige 24. i 25. marta. Kako je saopšteno, danas je potpisan ugovor o partnerstvu sa firmom Maruška, poznatoj po modnim detaljima. Reprezentativke su kao poklon za Međunarodni dan žena dobile ešarpu.

JOŠ SPORTA: 

Ivana Španović atletičarska meseca u Evropi

Novi Pazar bolji od Radničkog

Odvratan potez: Alves obrisao sline o Ronaldov dres

Siti može i da izgubi, Juve nakon preokreta u četvrtfinalu!

Donald: "Nije ovo naše najbolje izdanje"