Vaterpolo legende preuzele brigu o najboljim mladim vaterpolistima Srbije

Vujasinović i Gocić startuju sa juniorima!

> 18:36

Selektor juniorske reprezentacije Srbije, Vladimir Vujasinović, okupio je danas juniore na Banjici.

Vujasinović i njegovi saradnici, među kojima je i bivši kapiten reprezentacije Srbije Živko Gocić, pozvali su 18 igrača, a okupljanje predstavlja početak priprema za Svetsko prvenstvo, koje se u avgustu igra u Beogradu.

Na spisku su: Radoslav Filipović, Dragoljub Rogač, Marko Tubić, Vladan Mitrović i Nikola Popović (Vojvodina), Veljko Tankosić i Stefan Todorovski (Crvena zvezda), Luka Bosić, Veljko Đerković i Nikola Stanojević (Radnički), Filip Tasić, Aleksandar Mirković, Denis Šaban i Stefan Jovanović (Beograd), Petar Kasum, Milutin Belopavlović, Matija Vlahović, Dimitrije Šejat, Petar Tomić, Mihajlo Andrin , Filip Vićković, Filip Radojević, Radomir Drašović, Nikola Lukić, Đorđe Vučinić, Marko Janković, Petar Velkić, Nebojša Toholj, David Kikašvili, Nikola Japundžić (Partizan), Ivan Gvozdanović (SAD), Đorđe Stanić (Valjevo Gorenje), Dejan Vujović (Barseloneta), Nikola Radonjić (Primorac) i Zlatan Nikočević (Novi Beograd).

Smiley face

– Neko je trenutno u Singapuru gde je turnir za 1999. godište. Oni će sve vreme provesti na pripremama kako bi se spremili za iduću sezonu. Sa „A“ selekcijom su Radomir Drašović i Nebojša Toholj pa ćemo videti kako ćemo dalje – kaže Vujasinović.

Reprezentacija je do druge polovine jula sve vreme u Beogradu. Početkom narednog meseca na desetrak dana bi trebalo da dodju „A“ igrači Francuske i verovatno Japana.

– U julu u Varaždinu imamo trodnevne pripreme sa Hrvatskom i posle toga turnir u Sombahtelju. Igramo prvenstvo na otvorenom i jako nam je bitno da i treninge najviše odradimo u takvom objektu – kaže Vujasinović.

Prvi radni dan je imao i Živko Gocić.

– Novi početak, ovoga puta pored bazena. Imam volju, radujem se što ću biti sa ovom ekipom. Interesuje me posao trenera, uz podršku Vujasinovića i Savića sigurno su moći da napredujem – rekao je Gocić.

Pored Gocića u stručnom štabu su Marko Bašić, Miloš Ćirić (treneri), Bojan Avramović, Mladen Opačić (kondicioni treneri), Dušan Drmanac (fizioterapeut), Miodrag Nastić (doktor) i Stevan Jager (trener za plivanje).

Još sporta:

Napeto u Juventusu! Ako ne ispune njegove uslove, Alegri bi mogao u PSŽ za 10 miliona! 

Lebron nemoćan! Voriorsi na čelu sa Durantom opet održali lekciju Klivlendu! 

Cena sitnica! Gvardiola prodaje napadača!

Remont! Petorica odlaze sa Marakane ovog leta!