Predsednik Vaterpolo saveza uveren u nove uspehe na završnom turniru Svetske lige i prvenstvu sveta

Krivokapić: Svi žele da nas skinu sa trona, ali....

> 16:28

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izjavio je da je uveren da će i predstojeće leto biti uspešno, uprkos tome što aktuelne šampione Evrope, sveta i pobednike Olimpijskih igara i Svetske lige svi žele da skinu sa trona.

Srpski vaterpolisti prvo će od 20. do 25. juna braniti zlato na završnom turniru Svetske lige u Moskvi, a mesec i po dana kasnije sledi prvenstvo sveta u Budimpešti.

Sva ta takmičenja, kao i sva druga koja slede, kako ističe nekadašnji sjajni čuvar mreže, pre svega biće priprema za glavni cilj, a to je odbrana zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Svesni smo da smo poslednjih godina osvajanjem svega što se moglo osvojiti navikli narod u Srbiji samo na zlatne medalje. Svima treba da bude jasno da je neminovno da u nekom trenutku trijumfalnom nizu dođe kraj. Ipak, poznajući sistem rada u reprezentaciji godinama unazad i karaktere naših vaterpolista i članova stručnog štaba mi daje garant da ćemo i dalje biti u svetskom vrhu. Osvajanje bilo koje medalje predstavljalo bi veliki uspeh, naroccito u ovoj situaciji kada konkurencija silno želi da prekine našu dugogodišnju dominaciju", izjavio je Krivokapić za sajt VSS.

On je podsetio da se u ekipi postepeno radi smena generacija posle povlačenja Živka Gocića i Slobodana Nikića, kao i da je trenutno neizvesno da li će za prvenstvo u Budimpešti biti spremni Dušan Mandić i Strahinja Rašović.

Još sporta:

Karbone: Zvezda? Zašto da ne!

Novi trener Barse: Šta je izazov, a šta zadovoljstvo? 

Stanojević u Humskoj odbio ponudu, Đukić prvi pik šampiona! 

Misteriozni Grizman: Čijim navijačima je poslao poruku?