Radjen predstavio Školu vaterpola u Vrnjačkoj Banji!

> 14:09

Reprezentativac Srbije u vaterpolu Nikola Radjena je danas u Pirotu predstavio Školu vaterpola koja će letos biti u Vrnjačkoj Banji.

U Školi vaterpola biće vaterpolisti Novog Zelanda, SAD, Južne Afrike, Izraela, Madjarske i Grčke.

"S decom u kampu u Vrnjačkoj Banji će raditi najbolji treneri i moći će da upoznaju šampione, da  nauče neke od osnova vaterpola. Naša je ideja da mlade upoznamo sa ovim sportom jer je vaterpolo najtrofejniji sport i 'brend' Srbije", rekao je Radjen novinarima u Pirotu.

"Ovaj sport ne sme da se izgubi i zato organuzujemo kamp '1 Number One'. Važno je posvetiti se deci. To je prava stvar jer nemamo ni jedan vaterpolo kamp u Srbiji, a mi smo svetski šampioni. To je najmanje što možemo da učinimo za decu", naglasio je Radjen.

Radjen je kod pokrivenog bazena u Pirotu razgovarao s mališanima iz vaterpolo kluba Pirot i plivačkog kluba Sveti Sava i rekao da mu je drago što je u Pirot ima takav objekat.

Deca, članovi ta dva kluba bila su oduševljeni zbog posete vaterpoliste.

"U vaterpolo klubu Pirot sam godinu dana. Svidja mi se ovaj sport. Veoma sam srećan što sam upoznao Nikolu Radjena. Planiram da idem na kamp", rekao je jedanaestogodišnji Aleksa Krstić.

Sedmogodišnji Lazar Krstić, koji takodje vaterpolo trenira godinu dana, rekao je da mu se ispunila velika želja da upozna Nikolu Radjena i da je srećan zbog njegovog dolaska u Pirot.

Upravnik gradskog bazena Filip Filipović rekao je da Pirot ima dobru sportsku infrastrukturu i da je dolazak Nikole Radjena od velike važnosti za decu, članove plivačkog i vaterpolo kluba koji imaju 120 članova.

"Njegova je ideja da se promovišu vodeni sportovi, a ima i dosta zainteresovane dece iz našeg grada za učestvovanje na kampu '1 Number One' koji upravo organizuje Radjen. To je sjajna prilika da deca uče od najboljih. Ujedno je ovo prilika i za roditelje da vide svoju decu na treninzima. Izgradnja zatvorenog bazena u Pirotu je prava stvar ne samo za decu nego za sve gradjane Pirota", rekao je Filipović.

(Beta)

Još sporta:

Igrači Reala će 'izginuti'! Perez spremio rekordni milionski bonus za trofej LŠ!

Skandalozno! Američki novinari optužili naše odbojkašice za rasizam!

Venger najavio, sad je gotova stvar! Arsenalova 'devetka' odlazi!

Borusija u potrazi za trenerom! Tuhelu udeljen otkaz, sjajni Švajcarac prva meta!