Andrija Prlainović postao prvak Evrope sa Solnokom i ostvario što niko nije

Četiri pehara Lige šampiona sa četiri različita kluba

> 17:01

Vaterpolista Solnoka, najkorisniji igrač završnog turnira Lige šampiona Andrija Prlainović rekao je danas da je presrećan zbog osvajanja nove titule prvaka Evrope, da uživa u vaterpolu i da će tako nastaviti "sve dokle mu telo izdrži".

Solnok je sinoć osvojio prvu titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu "fajnal siksa" u Budimpešti pobedio branioca titule dubrovački Jug 10:5 i bez poraza završio takmičenje u Ligi šampiona, sa samo jednim remijem u grupnoj fazi protiv Olimpijakosa 5:5.

Pralinović je u finalu postigao tri gola, toliko je postigao i Milan Aleksić, dok je jedan gol postigao Živko Gocić.

Andrija je proglašen za najboljeg igrača "fajnal siksa", a postao je prvi vaterpolista u istoriji koji je sa četiri različita tima (Partizan, Crvena zvezda, Pro Reko i Solnok), osvajao titulu šampiona Evrope.

- Velika čast, fantastičan podatak. Lepo je kada te nešto izdvaja od drugih, pogotovo kad je to u ovako pozitivnom kontekstu. Jedan od razloga mog prelaska iz Pro Reka u Solnok je upravo bila moja procena da ću sa Solnokom doći u priliku da se borim za titulu prvaka Evrope - rekao je Prlainović, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

On je propustio početak sezone zbog mononukleoze, a rekao je da mu je ta pauza malo prijala.

- Bolest svakako nikad nije dobrodošla, međutim u tih 40 dana pauze bio sam u Beogradu sa porodicom, malo sam se izolovao od vaterpola što mi je u neku ruku prijalo. Vratio sam se sa još više želje da budem opet onaj pravi i sa velikim motivom. Cele sezone smo igrali veoma dobro i potpuno zasluženo smo došli do titule prvaka Evrope. U Ligi šampiona nije bilo padova, doduše u prvenstvu Mađarske smo imali par poraza koji su nam možda i značili, jer kad stalno pobeđuješ malo se i zavaraš - naveo je Prlainović.

Prlainović je u poslednjih sedam godina pet puta osvojio evropsku klupsku titulu i ne namerava da se tu zaustavi.

- U najboljim sam igračkim godinama i bilo bi šteta to ne iskoristiti i takmičenja koja dolaze ne pretvoriti u uspehe. Ovo je najslađi period igračke karijere, o tome su mi pričali stariji igrači. Kada si stariji i zreliji mnogo  bolje rezonuješ neke stvari, dolazi i potrebna mirnoća i staloženost. Zaista uživam u vaterpolu kao nikad pre, imam motiva na pretek. Nastaviću da uživam pa dokle telo izdrži -  zaključio je Andrija Prlainović.

Još sporta:

U čast "Princa" Rima! Presedan u 73 godine dugoj istoriji! (FOTO) 

Ništa od astronomskog pojačanja! Konte kvari planove ostrvskim rivalima!

Partizan ima prvo letnje pojačanje! (FOTO)

Rešio dilemu! Košta progovorio o svojoj budućnosti i šokirao Čelsi!