Srpski šampioni

Srpski Solnok

> 21:39

Srbija do Solnoka. Bar za vaterpolo. U sjajnoj predstavi Žiletov, Prletov i Mićin Solnok je potopio izvanredni Jug. Od 10 golova, sedam su srpski. Prle najbolji sa četvrtim klubom, Mićin drugi trofej...

Prošle godine u ovo doba Žile Gocić, tada treći sa Solnokom u Budimpešti je pričao (citiram svoj tekst) "Treće mesto, najveći uspeh Solnoka. I evo ti ga Žile . Ali drugačiji. Smeh,taj njegov karakterističan znak, je usiljen.

- E doajenu. Nisam uspeo da ponovo udjem u finale. I pitanje je hocu li ikad.

-Zašto nećeš ?-

Ma ovaj tim se raspada, ma... Zastade, spusti glavu. Ko zna šta je pomislio. U stvari znam,ali ćutimo.

- Jebi ga Deksa...

I spuštene glave, kapiten trećeg tima Evrope ode. Čini mi se bez smeha. Prvi put.Možda je Žile u pravu. Možda mu igrački vreme nije saveznik. A opet verujem da će se nešto desiti i da će stići do tog finala.

I ostade mi u glavi: -Jebi ga Deksa... Žile je zaslužio sve ono što mu se dogadja u poslednje tri godine. Neka Rio bude zamena za Budimpeštu, pa iduće godine ponovo. Ko zna, on je tu sreću u karijeri zaslužio".

Tako je to bilo. A večeras ? Sve ste videli. U ludoj godini za njega u Dunav Areni je digao pehar Lige šampiona. Kapiten madjarskog tima. Šta ima da ga zovem i maltretiram. Sigurno će reći kako je presrećan, ponosan, najlepši klupski trenutak u karijeri, da je Prle čovek odluke, da je Mića bio strava, da je... A onda će da slave. Pa će Žile da isprati Prleta i Miću.

- Jebi ga momci, krenite, čekaju vas reprezentacija, Savić i Pavlović. Mora da se trenira, mladi ste, a ja ću u život.

Jebi ga. Čestitam majstori, živeli! Toliko.

PIŠE: Dejan Stevović

Još sporta:

Napadač Mančester Sitija se seli u Primeru!

Čine sve da ga zadrže u svojim redovima! Arsenal ponudio povećanje plate Čileancu! 

Junajted ubedljivo najviše troši na letnjoj pijaci! Murinju za pojačanja 250 miliona! 

50 miliona za letnje pojačanje! Liverpul spreman da obori klupski rekord!