Ophrvano aferama sadašnje rukovodstvo mora da podnese ostavke

Vreme je za promene na čelu Vaterpolo saveza Srbije!

> 14:16

Decenijama unazad naš vaterpolo pravi vrhunske rezultate, ali vrlo često to nije adekvatno, pre svega finansijski, ispraćeno od strane Vaterpolo saveza Srbije, o čemu su više puta govorili i sami srpski reprezentativci.

Nakon Olimpijskih igara, i zlatne medalje, ušli smo u jednu prilično mračnu sezonu za srpske klubove, u kojoj je Vaterpolo klub Partizan bio na ivici opstanka, u nemogućim uslovima za rad seniorske i mlađih kategorija, dok je Crvena Zvezda zbog nedostatka finansijskih sredstava bila prinuđena da svoje utakmice igra u Zrenjaninu. Što južnije to tužnije, pa je kragujevački Radnički bio prinuđen da krene u neku novu priču u Prvoj B ligi Srbije, dok se ostatak klubova dovija kako zna i ume.

Što se tiče samih srpskih reprezentativaca i stručnog štaba na čelu sa Dejanom Savićem, oni su više puta isticali da im je čast i zadovoljstvo igrati za svoju zemlju, i ako na nekoga u čitavoj ovoj priči trebamo da budemo ponosni to su oni. Rukovodstvo sa druge strane, nema čime da se podiči, i ako imaju bilo kakav osećaj odgovornosti za situaciju u kojoj se srpski vaterpolo nalazi, trebalo bi da podnesu ostavke.

Naime, našim momcima, samo za premije za ostvarene rezultate, Vaterpolo savez Srbije duguje milion i 100 hiljada evra, a sa druge strane na izrazito sumnjive putne naloge, predsednika saveza Milorada Krivokapića i njegovih saradnika, potrošeno je 300 hiljada evra samo ove godine.

Osim dugova, za koje tvrdi da ih je savez nasledio, Krivokapić je odgovoran i za izuzetno loša kadrovska rešenja u Vaterpolo savezu, pre svega zbog dovođenja Zorana Avramovića, bivšeg direktora Partizana, protiv koga se iz tog perioda vodi nekoliko krivičnih prijava, a posledice njegovog rada u ovom klubu su i dalje vidljive golim okom.

Posebna priča je odnos koji čelnici saveza imaju sa ministrom sporta Vanjom Udovičićem, u izboru LEN-a najboljim vaterpolistom sveta 2010. godine. Apsolutni nedostatak komunikacije sa čovekom koji je po prirodi stvari najupućeniji da pomogne srpskom vaterpolu je dokaz da su promene neophodne. Ali dokaz da komunikacija Krivokapića i Avramovića sa ljudima iz sveta vaterpola i nije najsrećnija je incident na sednici Stručnog saveta, kada je predstavnik Partizana povukao svoj predlog o imenovanju trenera, a koga je Krivokapić želeo da iskoristi kako bi se obračunao sa Stručnim savetom. Tada je izbegnuto i podnošenje ostavki, i rušenje možda i najvažnijeg tela koje se tiče same vaterpolo struke.

Zbog svega ovoga, vaterpolo javnost se sa pravom pita, da li je predsednik Vaterpolo saveza Srbije toliko moćan, da i pored navedenih afera do sada nikome nije odgovarao?U ovom trenutku srpskom vaterpolu su potrebni ozbiljni ljudi, koji će pre svega svojim autoritetom, ali i novcem, da stanu iza vaterpolo reprezentacije Srbije, kako bi svi zajedno mogli da uživamo u novim uspesima našeg tima.

(supersport365)

Još sporta:

Od Abramoviča stigla ponuda koja se ne odbija, Konte na slatkim mukama!

Realove muke prete baš kada su na korak od titule!

Milan spremio razmenu veka na 'čizmi', ponuda od 100 miliona za napadača Torina!

Strašna odluka Evrolige! Srbija oštećena na Mundobasketu, selektor zanemeo!