Legendardni srpski vaterpolista, Živko Gocić, u decembru prošle godine oprostio se od reprezentacije Srbije.

Legendarni srpski vaterpolista postaje trener!

> 19:37

Živko Gocić će biti pomoćnik nekadašnjeg saigrača, Vladimira Vujasinovića, u juniorskoj reprezentaciji.

"Oduvek sam planirao da ostanem u vaterpolu. Ovo je prilika da vidim kako ću sebe doživeti u novoj ulozi. Želim da vidim da li sam stvoren za trenera ili za nešto drugo u sportu, koji mi je mnogo dao. Prilika je i da se odužim i vaterpolu i reprezentaciji. Iskusan sam, doživeo sam dosta lepog i manje lepog u karijeri, tako da imam mnogo toga da prenesem mladim igračima."

Slično je bilo i sa selektorom Dejanom Savićem, koji se godinu dana po završetku reprezentativne karijere, 2009. godine priključio stručnom štabu na Univerzijadi u Beogradu.

"Rano je za bilo kakvo upoređivanje. Izabrao sam prirodan i normalan put, jer smatram da bi svi uspešni reprezentativci trebalo da ostanu u Savezu, da na neki način pomognemo vaterpolu u Srbiji. Ne vidim razloga da bude drugačije", ubeđen je Gocić.

Odluku da se ogleda kao trener doneo je posle razgovora sa selektorom Dejanom Savićem i Vladimirom Vujasinovićem.

"Njihova zamisao je da se priključim reprezentaciji, kao početnik. Koliko god sam iskusan, koliko god znao, moram da učim. A učiću od najboljih", podvlači Gocić.

Živko naglašava da odluka da polako ulazi u trenerske vode ne znači i kraj karijere.

"Imam ugovor sa Solnokom do 2019. Dakle sigurno sam aktivan do moje 37 godine. Ali, kada se uđe u ove moje, zrele igračke godine, nezahvalno je pričati o budućnosti. Kako selekcije rade preko leta ovaj angažman neće da remeti planove. Jednostavno, želim da se pripremam za sutra", kaže Gocić.

Porodica i nije bila oduševljena zbog Živkove odluke:

"Nije im se dopala ideja, bilo je uzdaha u stilu, opet bez odmora, zajedničkog letovanja. Mislim da ima vremena za sve. A ja i ne volim previše slobodno vreme, jer se tada osećam beskorisnim. Dobro je što sam kraj bazena, što ću u vodi raditi sa mlađim igračima", zaključio je Gocić.

Još sporta:

Juve okončao potragu za vezistom! Meta je "Katalonac", Barsa već odredila cenu! 

Kec iz rukava! Gvardiola dovodi svog miljenika iz bivšeg kluba! 

Predsednik Liona najavio transfer bombe? Najbolji napadači se sele u Španiju i Italiju! 

Tamo nema druge šanse! Evo u kojim klubovima bi Pep ekspresno dobio otkaz!