Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, ne želi da menja pravila. Ekipa mora da da maksimum i da ide na što bolji rezultat.

Bez obzira na protivnika, Savić traži maksimum i što bolji rezultat!

> 14:36

Obaveza je uvek ista. Kvalitetan pristup utakmici, davanje maksimuma i što bolji rezultat. Ovaj sastav je mlad, osim Jakšića nema nikoga iz olimpijskog tima. Prilika da se pokažu u pravom svetlu, ali je mnogo važnije što ćemo imati ukupno pet treninga", rekao je Savić, za sajt vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentaciju Srbije u utorak od 17 časova, očekuje meč sa Slovačkom u Bečeju, u okviru poslednjeg kola Grupe A Svetske lige.

Ekipa je kompletna, samo je Jakšić trenirao sa manjim intezitetom zbog problema sa leđima.

Jakšić je inače jedini igrač sa Olimpijskih igara, ostali deo ekipe čine mladi igrači.

Golman Srbije Lazar Dobožanov, smatra da je upravo ova utakmica prilika da se mladi igrači dokažu:

"Kao i uvek, bez obzira na sastav, idemo na pobedu. Meni je zadovoljstvo i čast što ću za reprezentaciju igrati u rodnom gradu. Nadam se velikoj podršci sa tribina", naveo je on.

Njegov kolega na golu Dimitrije Rističević, podseća da je Srbija pobedila Slovačku nakon peteraca u prvom delu i poziva na oprez:

"Videlo se da su Slovaci nezgodan rival. Nemaju šta da izgube. Imamo pouke iz prvog susreta i verujem da ćemo se Bečejcima predstaviti u pravom svetlu", rekao je Rističević.

Za Strahinju Rašovića, nema dileme, bez obzira na rivala i situaciju, Srbija mora da ide na pobedu:

"Ko god da igra za reprezentaciju Srbije igra na pobedu. Rival nije bitan. Sve zavisi od nas. Imamo iskustvo iz Novakija. Tada je Mandić bio sa nama. Sada smo bez njega ali se naš cilj ne menja. Verujem u pobedu", naveo je on.

Savić ima na raspolaganju 15 igrača a sutra će odrediti konačnih 13.

Još sporta:

Košta napušta Čelsi zbog samo jedne stvari, a otkrio i gde bi voleo da pređe! 

Ko će voditi "šampionski Inter" sa klupe?

Murinjo i ovog leta troši 200 miliona! Ovo su 5 igrača koje želi! 

Vestbruk srušio rekord star 56 godina, pa izbacio Denver iz plej-ofa u poslednjoj sekundi! (VIDEO)