Prvi intervju Milenkovićevog zamenika

NOVI TRENER PARTIZANA: Ciljevi postavljeni na početku sezone se ne menjaju!

> 09:35

Prošle nedelje Vaterpolo klub Partizan saopštio je da Zoran Milenković više nije trener prvog tima, a da ga će na klupi srpskog šampiona zameniti Stefan Ćirić, pomoćnik Dejana Savića u reprezentaciji Srbije, koji je na Banjici već 14 godina. Tim povodom Sportski Žurnal je napravio razgovor sa novim trenerom crno-belih, koji je istakao da poznaje igrače jer im je bio trener u mlađim kategorijama, baš kao i Milenković.

– Dugo sam na Banjici. Po dolasku u Partizn kratko vreme sam i igrao, ali daleko od vrhunskog nivoa. Potom sam upisao fakultet i posvetio se trenerskom pozivu – kaže Ćirić.

O dolasku na mesto šefa struke seniorskog tima ističe:

– Ovo je korak napred za mene. Ovo je prvi put da imam priliku da radim sa ozbiljnom seniorskim timom kakav ima Partizan. Sve se brzo izdešavalo, na meni je bilo da prihvatim ili ne. Ja sam dao pozitivan odgovor – objašnjava Ćirić, ne želeći da komentarise okolnosti pod kojima je njegov prethodnik smenjen.

Svestan je mladi stručnjak (rođen 1985. godine) koje izazove sa sobom nosi uloga u kojoj se našao.

– Ovaj poziv sa sobom nosi breme odgovornosti. Ciljevi postavljeni na početku sezone se ne menjaju. Prioritet je Prvenstvo Srbije u kom želimo da odbranimo trofej. U Regionalnoj ligi imamo priliku da još jednom igramo protiv Juga. Aktuelni su šampioni Evrope, apsolutni su favoriti a na nama je da pokušamo da ih eventualno iznenadimo. Jednom nam je ovo sezone uspelo u tome, videćemo šta će da se dogodi u petak.

Olakšavajuća okolnost je što Ćirić izuzetno poznaje tim koji je nedavno preuzeo.

– Sve su to momci koje sam u nekim periodima trenirao, kad su imali 12, 14 godina, baš kao što su sa njima radili Zoran Milenković, Uroš Stevanović i moj brat Miloš. Imamo dobru saradnju, poznajemo se. Ekipa je do sada igrala dobro, treba tako i da nastavimo.

 

Još sporta:

VIDEO INTERVJU: Legenda Marakane - Živan Ljukovčan

RONALDO "PLAČLJIVKO" : Evo kako je Portugalac dobio ne tako laskav nadimak! 

ODAZVAO SE POZIVU KOKEZE: Predsednik UEFA u poseti Beogradu! 

IPAK NE OSTAJE U ARSENALU: Njega želi pola Premijer lige i velikan Bundeslige!