Promene u vaterpolu

> 11:02

Promene u vaterpolu koje je Dejan Perišić najavio prošle nedelje, sada su i zvanično usvojene.

Orlovi trenirali u novoj opremi

Naime, Biro LEN je u subotu na Malti prihvatio sve predloge svog Tehničkog vaterpolo komiteta, koji su prezentirani nedelju dana pre toga, a o kojima je opširnije u razgovoru za "Sportski Žurnal" govorio sekretar Tehničkog komiteta Dejan Perišić.

Najveća promena, koja će početi da se primenjuje već na Evropskom prvenstvu u Barseloni je da će selektori moći da vode po 15 igrača, pa takmičenja više neće biti nehumana, kako su ih opisivali ‘Delfini’. 

Naravno, kao i do sada, u sastavu će biti 13, ali će selektori moći da rotiraju od utakmice do utakmice, a sastav će prijavljivati dva sata pre početka meča. 

"Ova je promena odlična za vaterpolo i razgovaraćemo sa drugim kontinentima da to isto urade, jer su u zgusnutom kalendaru vaterpolisti podvrgnuti izuzetnim naporima", rekao je predsednik Paolo Bareli. 

Takođe, biće nastavljeni razgovori sa FINA oko budućnosti vaterpola, kao i povezivanja Evropa kupa i Svetske lige. Ideja je da takmičenje koje se igra od ove godine bude kvalifikacioni deo Svetske lige. 

Prihvaćen je i predlog da naredne godine bude po prvi put organizovano i Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina.

JOŠ SPORTA: 

Orlovi trenirali u novoj opremi

Džoker stao na 34!

Dva Saleta a samo jedan može da prođe

Ronaldo se predomišlja, gde li će nastaviti karijeru?