Spremni smo za klasik, ko će u finale?

> 10:39

Naša reprezentacija će se danas sastati sa Hrvatskom u borbi za finale Evropskog prvenstva u Barseloni. 

Jokan juri Srbina!

Srbija je do polufinalne utakmice savladala Rumuniju (11:5), Rusiju (11:9) i Slovačku (13:5) i na kraju Mađarsku u četvrtfialu sa (8:5). 

Iako je naš selektor nekoliko puta isticao da su sva takmičenja do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. samo "usputne stanice".

"Protiv Mađara smo bili izuzetni u odbrani, što je rezultat ubrzo i pokazao. Ipak, potom su presingom uspeli da na dekocentrišu, da nas umore i dovedu nas do toga da imamo nešto lošiji procenat realizacije sa igračem više. To moramo da ispravimo protiv Hrvatske", rekao je Savić

Biće ovo 25. međusobni susret aktuelnog olimpijskog i svetskog prvaka, a Srbija vodi sa 13:10 u pobedama, uz jedan remi. Upravo je svetska titula jedini veliki trofej koji Srbija nema u svom vlasništvu u ovom trenutku. 

S druge strane, Hrvatska je bila bolja u prvom meču 2008, odnosno prošle godine u polufinalu Svetkog prvenstva, a slavila je i na poslednja dva susreta u Evropa Kupu u Splitu i Rijeci. 

"Ne treba da se obaziremo na susret sa Mađarima, iako je to na momente moćno izgledalo, čeka nas veliki posao u polufinalu. Zato zaboravljamo Mađare i gledamo Hrvate. Oni su ekipa koja uz nas stalno stiže do postolja. Svetski su prvaci, favoriti su uvek na takmičenju i znamo kakav im je kvalitet, ali i oni znaju nas, tako da većih iznenađenja neće biti", rekao je naš kapiten Filip Filipović

Selektor Hrvatske Ivica Tucak najavio je meč veoma prosto – kao okršaj dve najbolje selekcije sveta. 

"Uz dužno poštovanje i bez potcenjivanja ostalih, smatram da su Srbija i Hrvatska trenutno najbolje svetske reprezentacije. Obeležile su poslednjih osam-devet godina u vaterpolu. Srbiju uvažavamo, ali je se ne bojimo. Verujem da ćemo ponovno pobediti i da ćemo izboriti finale Evropskog prvenstva", kaže Tucak.

JOŠ SPORTA:

Brazilac promenio kurs - krenuo za Rim, završio u Barseloni!

Srbija dobila protivnika - u vaterpolo klasiku Hrvatska savladala Crnu Goru nakon preokreta

Partizan dobio veliko pojačanje u sturčnom štabu!

Zlatan: Dobro je za grad imati superstarove kao što smo Lebron i ja