Da li je na pomolu nova kriza u srpskom vaterpolu? Nadamo se da nije, ali...

Nemar čelnih ljudi VSS! Koliko je teško obići najbolje vaterpoliste sveta i podržati ih!?

> 15:11

Vaterpolo reprezentacija Srbije vredno trenira na bazenu na Dorćolu, pripremajući se za dva takmičenja koja je očekuju na leto - Svetsku ligu i Svetsko prvenstvo.

Sve teče kako treba, ali...

Nakon treninga, novinarima je prišao Filip Filipović i izrekao nekoliko rečenica koje jesu zabrinjavajuće. Tiču se rukovodstva Vaterpolo saveza Srbije.

Upitan o ciljevima u Svetskoj ligi a potom i na Svetskom prvenstvu, Filipović je ovako odgovorio:

"To pitanje je za ljude iz Saveza, koje još nismo videli. Kad ih budemo videli, znaćemo nešto više".

Svakako da Filipović zna da su njemu i njegovim saigračima ciljevi uvek prvo mesto, ali ovo je bila jasna poruka da nešto ne štima.

Pre nekoliko nedelja i sam predsednik Vaterpolo saveza, Milorad Krivokapić, kritikovao je Savić kako selektor "ne može da sedi na dve stolice", a na to je reagovao i sam selektor:

"Nigde ne idem, nigde nisam ni hteo da idem! I to nije niko sam odlučio nego smo se dogovorili. Što se domaćeg kluba tiče, zar nisam bio trener Zvezde u 2013. i 2014. i 2015? O dugovanjima nisam ni hteo da pričam. Osećam se sada kao da imam kost u grlu", glasio je tada odgovor Dejana Savića.

Vaterpolisti se pripremaju za još jedno "radno leto", ali je jasno, bar iz izjave Filipovića, da su konačno odahnuli, da im na leđima nije teret od 100 kilograma.

"Ova ekipa ima pravo i da malo 'zastane', iako to nama nije u krvi, niti smo tako vaspitavani. Ali, ako i ne osvojimo zlato, to nije kraj našeg sporta. Teško je, možda i nemoguće ostati toliko dugo u vrhu, odbraniti sve...", rekao je Filipović i nastavio:

"Nemamo toliki pritisak kao u prethodnih osam godina zbog tog olimpijskog zlata i nadam se da ćemo sada početi da uživamo u igranju, u vaterpolu. Da, vaterpolo je naša strast i naše životno opredeljenje, ali u narednom periodu treba da 'igramo' vaterpolo".

Upitan da li oseća pritisak sada kada je kapiten, Filipović je, uz osmeh, odgovorio: "Nisam izmerio pritisak (krvni), ali mi je uvek isti... Ma, šalim se, nema pritiska".

Selektor Dejan Savić kaže da je sve što se radi priprema za Svetsko prvenstvo, kao važnije takmičenje od Svetske lige, koje će poslužiti kao priprema za turnir u Mađarskoj. Naravno, ako se ukaže prilika, "delfini" će probati i da osvoje Svetsku ligu.

Najbolju vaterpolo reprezentaciju na svetu očekuju i pripremni mečevi sa Australijom u Nišu, Kruševcu i Kragujevcu.

Još sporta:

Posle Agasija dolazi Čeh! Đoković ima novog trenera?! 

Juventus se pojačava u Madridu!

Klop rešio pitanje beka! Na "Enfild" stiže pojačanje od 20 miliona! 

Brazilac stiže u Zvezdu!