Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je pripreme.

Počele pripreme! "Delfini" se spremaju za nove pobede!

> 16:00

Vaterpolo reprezentacija Srbije je počela pripreme z odbranu titule U Svetskoj ligi i na Svetskom prvenstvu predstojećeg leta.

Selektoru Dejanu Saviću su se odazvala 23 igrača, osim Dušana Mandića i Strahinje Rašovića koji su povređeni.

Olimpijske, svetske i evropske šampione prvo očekuje završni turnir Svetske lige u predgrađu Moskve od 20. do 25. juna, a 20 dana kasnije i prvenstvo sveta u Budimpešti.

Kapiten "delfina" Filip Filipović ne želi da stavlja teret na ekipu pred početak oba takmičenja.

- Ovo je početak nečeg novog. Sačekalo nas je dosta informacija i pozitivnih i, nažalost, negativnih. Šta da se radi! Krećemo bez pritiska, bez imperativa rezultata, ova ekipa je to zaslužila. Videćemo i u kojem ćemo sastavu igrati - rekao je Filipović.

Za Filipovića uloga kapitena neće biti problem, ali naglašava da ne želi da se ističe.

- Uvek smatram da sam samo deo ove sjajne ekipe odličnih ljudi. Probaću da se, osim nošenja zastavice, ne ističem baš previše. Imamo iskustvo, pomoći cemo mladima da se uklope u sistem. Kada imate u ekipi takve igrače i ličnosti kao što su Prlainović, Pijetlović, Aleksić i drugi uloga kapitena je lakša - zaključio je Filipović.

Saviću su se javili: G. Pijetlović, B. Mitrović, Dobožanov, Rističević, V. Rašović, Filipović, Aleksić, Ranđelović, Drašović, D. Pijetlović, Ubović, Toholj, Lazić, Stojanović, Prlainović, Vasić, S. Mitrović, Subotić, Jakšić, Ćuk i Vico, pored povređenih S. Rašovića i Mandića.

Još sporta:

Sve je gotovo! Juve do kraja nedelje dobija pojačanje, stiže strašan napadač!

ČESTITKE, MAJSTORE! Mladi srpski teniser proglašen za šampiona sveta!

Najboljih 18 fudbalera! UEFA objavila najbolju ekipu Lige šampiona! (FOTO)(VIDEO)

Tandem iz Bajerna seli se u Premijer ligu za 60 miliona evra!