Ovo do sada nismo čuli, Vilander ishvalio Novaka!

> 11:56

Bivši teniski as Mats Vilander poznat je kao neko ko redovno komentariše Novaka Đokovića ali ne ume da nađe sredinu i da konačno otkrije šta zaista misli o Srbinu.

"Delfini" danas na meniju imaju SAD

Mnogo puta je Vilander svojim stavovima umeo da iznervira pristalice Novaka Đokovića, ali to svakako neće biti slučaj nakon što pročitaju šta je napisao u kolumni za "L'Equipe".

Pored toga što Novaka Đokovića etiketira kao najboljeg ikada u svetu tenisa, Mats Vilander pretpostavlja da bi Srbin mogao da bude označen kao najbolji sportista kojeg je svet video.

"Đoković je dostigao najveći mogući nivo. Da li je bolji od Federera i Nadala? Verovatno. Zbog toga što niko ne može da ga 'rani'. Neverovatno je sa kakvom lakoćom uspeva da učini ovu igru tako jednostavnom. Bez previše komplikovanja, bez nepotrebnih rizika. Nema slabosti u njegovoj igri. On je čovek zid. Ne možete ga probiti", sipao je Vilander pohvale kao iz rukava.

A onda je usledilo nešto potpuno neverovatno. Konstatacija da je Novak Đoković verovatno najbolji sportista kojeg je svet video.

"Sve rečeno govori da se radi o najboljem sportisti u istoriji tenisa i jednog od najboljih u istoriji sporta. Stavio bih ga u istu kategoriju sa Majklom Džordanom i Muhamedom Alijem. Možemo da dodamo i Bolta", zaključio je Vilander.

Nema dileme da ovakva poređenja laskaju i da ih je Novak Đoković posle svega zaslužio. Nadamo se samo da Mats Vilander neće "okrenuti ploču" nakon prvog sledećeg poraza koji Srbin bude doživeo.

Trijumfom na US Openu Novak Đoković se izjednačio po broju Grend slem titula sa Pitom Samprasom (14) i dodatno približio najvećim takmacima koji još uvek imaju blagu prednost. Rodžer Federer je na 20 osvojenih Grend slemova, Rafa Nadal ima tri manje od Švajcarca i tri više od Đokovića.

Sportske.net

JOŠ SPORTA:

"Orlići" trasiraju put ka Tokiju

Đorović: Pobedu posvećujemo Bunjerčeviću. Bio je veliki čovek!

Dalić: Raspad sistema!

Gaćinović: Krstajić mi se nije ni javio!