Krajinović skroman ili ne: "Cilj mi je prvo mesto na ATP listi"

> 16:54

Srpski teniser je započeo saradnju sa novim trenerom, Tomasom Johansonom i seli se u Monte Karlo. 

Trinkijeri zna kako sa Cibonom

"Neskromno ću reći da mi je cilj prvo mesto na svetskoj listi."

Krajinović je u finišu prošle sezone napravio veliku senzaciju, došavši do finala Mastersa u Parizu nakon čega je napredovao do 33. pozicije na ATP listi. Ova godina je nešto drugačija, završava je na 93. mestu, iako je u 2018. imao 'ranking' karijere, bio je 26. igrač sveta.

"Nije to tako strašno, s obzirom na to koliko sam igrao i da to što sam igrao nije donelo rezultate", rekao je Krajinović.

"Vreme je za novo poglavlje kako u životu, tako i u karijeri. Bila je ovo izuzetno teška godina za mene na profesionalnom planu. Ništa nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Još uvek prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i očekivao, a onda, sezona nije ni počela, a ja sam doživeo peh sa Ahilovom tetivom. I sve je krenulo nizbrdo... Nakon saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast", sumirao je srpski teniser sezonu na isteku.

Nakon završetka saradnje sa Petrom Popovićem, spreman je da napravi promene. 

"Dugo sam razmišljao šta i kako dalje. U 2019. ne branim skoro ništa od poena i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski top 10. Rešio sam da se odselim u Monte Karlo i započnem saradnju sa Tomasom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro počinjemo pripreme za sve ono što predstoji, a neskromno ću reći da je moj cilj ‘broj 1’. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio kao cilj nije nemoguća misija, zato idem da je ostvarim", poručio je Krajinović.

Tomas Johanson (43) je bivši reprezentativac Švedske, koji u kolekciji trofeja ima 10 ATP titular, uključujući i grend slem pehar Australijan Opena 2002. godine. Tada je imao i najbolji plasman na ATP listi - sedmo mesto. Tokom karijere osvojio je i Dejvis kup trofej sa selekcijom Švedske 1998, kao i srebrnu olimpijsku medalju u dublu sa Simonom Aspelinom na Igrama u Pekingu 2008.

"Osećam da će saradnja sa Johansonom biti pun pogodak za mene, da će to biti moja nova teniska priča u kojoj ću pokazati sve ono što znam i koliko vredim. Rešio sam i spreman sam da 24 sata 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh, samo da bude zdravlja, sve je moguće", napomenuo je 26-godišnji srpski teniser. 

JOŠ SPORTA:

Hamilton se povlači?

U Interu razmišljaju - Šta posle Handanovića?

Još jedna legenda odlazi - povlači se Didier Drogba

LŠ: Kejn i Ronaldo ispred Pavkova