Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u finale čelendžera u Kortini, pošto je bio bolji od Viktora Troickog sa 2:6, 7:5, 6:3

Krajinović bolji od Troickog

> 09:37

Meč je zbog lošeg vremena prekinut u subotu. Do prekida je došlo u trećem setu, pri rezultatu 1:1 u setovima i vođstva Viktora 1:0 u trećem.

Viktor je dobio prvi set 6:2, a Filip je uzvratio sa 7:5

Meč je inače bio prekinut i u drugom setu, pri vođstvu Krajinovića sa 6:5, da bi na kraju mlađi od srpskih tenisera izborio treći set, ali je kiša opet počela da pada.

U nedelju se bolje snašao Krajinović, sačuvao je čak sedam brejk lopti, dva puta oduzeo servis protivniku i stigao do finala. Dvojica tenisera se nisu dugo zadržala na terenu, što je dobro, jer će Krajinović uskoro ponovo na teren, gde će se za trofej boriti sa Italijanom Federikom Gaiom.

Kiša u Kortini je pravila velike probleme organizatorima od početka turnira, pa je tako Troicki odigrao prvo i drugo kolo u istom danu, a isti slučaj je bio i u subotu. Viktor je prvo pobedio Španca Danijela Himeno-Travera, a potom je započeo duel sa Krajinovićem.

Prvi finalist čelendžera u Kortini je već poznat, a to je domaći teniser Federiko Gaio, koji je pobedio sunarodnika Roberta Markoru sa 7:5, 6:1.

Turnir u Kortini igra se za nagradni fond od 42.500 evra.

Izvor: b92.net