Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se domogne polufinala turnira u švajcarskom Gštadu jer je u četvrtfinalu poražen od Fernanda Verdaska sa rezultatom 2:1 (6:4, 7:6, 6:1)

TROICKI ZAUSTAVLJEN: Verdasko u polufinalu

> 18:16

Verdasko je savladao Troickog sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:1, za nešto više od dva sata igre.

U prva dva seta gledali smo ravnopravnu borbu dva tenisera. Španac je napadao, bio nešto bolji, ali Viktor je pokazao da može da se nosi i sa Verdaskom, koji je trenutno 38. na ATP listi.

Verdasko je već u trećem gemu prvog seta došao do brejka, koji je znalački čuvao do kraja seta, mada je Viktor već u sledećem gemu imao priliku da vrati izgubljeno.

Drugi set takođe nije počeo sjajno, posle velike borbe u prvom gemu Verdasko je oduzeo servis Troickom u prvom gemu, delovalo je da će lako završiti posao, ali se onda u osmom gemu desilo nešto čudno sa Špancem - napravio je 4 neiznuđene greške i bukvalno poklonio gem Viktoru.

Ušlo se u tajbrejk, ponovo je Verdasko imao veliku prednost, čak 4:0, ali je Viktor sjajnom, borbenom igrom uspeo to da preokrene i da dođe do drugog seta.

Činilo se u tom trenutku da je sve na strani našeg tenisera. Ipak, Verdasko je odigrao zaista maestralno treći set, podsetio na vreme kada je bio top 10 teniser i ekspresno dobio ovaj deo igre, a ujedno i meč.

 

Izvori:

B92

sportal.rs

sportske.net