Ruski ambasador na Ostrvu potvrdio na konferenciji za medije

„Svi engleski navijači biće bezbedni u Rusiji iako je Džonson Putina uporedio sa Hitlerom“

> 20:50

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji obećao je danas da će britanski navijači koji budu otišli na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji "biti potpuno bezbedni", posle zabrinutosti koju je izrazio London.

UEFA kaznila PSŽ

- Svi navijači će biti bezbedni, preduzimaju se sve neophodne mere. Siguran sam da će biti potpuna bezbednost i inače neće biti potrebe za vizama - rekao je ruski ambasador Aleksandar Jakovenko na konferenciji za medije u Londonu.

Velika Britanija i Rusija su u sred diplomatske krize, pošto je London optužio Rusiju za trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Srkipalja i njegove ćerke 4. marta u Solsberiju. Britanske vlasti su proterale 23 ruskih diplomata, a Rusija je kao uzvratnu meru proterala 23 britanskih diplomata.

Velika Britanija neće poslati članove kraljevske porodice i Vlade na prvenstvo, iako će engleska reprezentacija učestvovati.

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson je juče na odboru za spoljne poslove britanskog parlamenta rekao da se slaže sa laburističkim poslanikom koji je rekao da će ruski predsednik Vladimir Putin iskoristi predstojeće Svetsko prvenstvo za svoju promociju, kao što je to učinio vođa nacističke Nemačke Adolf Hitler na Olimpijskim irama 1936. godine.

- Niko nema pravo da vređa ruski narod koji je pobedio naciste - rekao je Jakovenko.

Ranije danas Kremlj je osudio Džonsonovu izjavu i nazvao je "odvratnom, uvredljivom i neprihvatljivom".

JOŠ SPORTA: 

Ibrahimović napustio Old Traford

Nije se snašao u Junajtedu, umalo da ceh plati reprezentacija

Bolt sutra na treningu "milionera"

Inijesta pred najvećom odlukom u karijeri

Troicki ispao na startu Majamija