Četvrti vezani trijumf za Levante

> 08:47

Da je igrao od početka sezone kao poslednjih nekoliko nedelja, Levante bi se možda borio i za izlazak u Evropu, a ne bi sve do samog finiša šampionata strahovao za opstanak u španskoj eliti. Večeras, na zatavaranju 36. runde Primere, četa Paka Lopeza deklasirala je Leganes na njegovom terenu sa 3:0 i vezala četvrti trijumf. 

Filadelfija izborila petu utakmicu

Gosti su u svim segmentima igre nadvisili svog rivala i sasvim zasluženo upisali sva tri boda, pa bi u preostala dva kola mogli da se popnu i do sredine tabele. Što nije beznačajno u finansijskom smislu, jer se dobar deo raspodele novca od TV prava dobija na konto ligaškog plasmana. 

Levante je bio brutalan nekih dvadesetak minuta, između 55. i 77. minuta. U tom periodu postigao je sva tri pogotka. Prvi preko Hoze Luisa Moralesa, drugi preko odličnog izvođača slobodnjaka Enisa Bardhija (pamtimo ga po dva postignuta komnada protiv Bilbaa u razmaku od dva minuta), da bi konačan rezultat postavio Koke Anduhar. Saša Lukić nije ulazio u igru kod Levantea, a Darko Brašanac je u rivalskom taboru zaigrao od 56. minuta. 

Valja pomenuti i to da je domaćin od 57. minuta imao igrača manje, jer je Zaldua isključen. 

JOŠ SPORTA:

Ozil propušta preostale utakmice Arsenala

Mališan pitao Vengera za kravatu

U okršaju za prvo mesto, FMP dobio Partizan

4:0 u četvrtinama, 4:0 u seriji