Mitrović: Lep osećaj, jedva čekamo da sve počne!

> 12:09

Reprezentacija Srbije otputovala je u Kalinjingrad.

Đukić okupio svoje momke

Posebno se isticao osmeh Aleksandra Mitrovića.

„Lep osećaj, u pitanju veliko takmičenje, nadam se da ćemo se sa još lepšim osećajem vratiti u Beograd“, rekao je Mitrović.

Golovi protiv Bolivije su sasvim sigurno dodatno uticali na samopuzdanje napadača Njukasla, koji je proletos blistao u dresu Fulama.

„Ima samopouzdanja, naravno ne prevelikog. Znamo šta nas čeka, biće teško, ali i lepo. Jedva čekamo da sve počne“.

Srspki golgeter kaže da je ekipa odlično pripremljena za prvi meč sa Kostarikom.

„Znamo skoro sve o njima. Znamo da nas očekuje jedna jaka reprezentacija, koja igra kompaktno, taktički dobro. Neće biti lakih utakmica, svaka će biti teška na svoj način. Prva će biti teška, naravno da je najbitnija, nadam se da ćemo pobedom započeti takmičenje“.

Koliko baš taj meč može da odluči dalji tok turnira?

„Može u jako velikoj meri. Ali i ako se ne ostvari dobar rezultat, imamo druge dve utakmice. Ali kažem, prva je najbitnija, neće biti lako, spremni smo i jedva čekamo da sve počne“.

Ako osvojimo tri boda na startu, može da se desi da utakmica sa Švajcarskom bude odlučujuća za prolaz.

„Ne znam, zavisi i od drugih rezultata. Svaka je bitna na svoj način, idemo od utakmice do utakmice. Nećemo razmišljati o Švajcarskoj i Brazilu dok se ne završi utakmica s Kostarikom“.

Mitrović je protiv Bolivije postao prvi igrač u istori repezenacije Srbije koji je ostvario het-trik.

„Prvi put to čujem. Lepo je biti prvi u nečemu, sigurno da imponuje“.

Orlovi su ispratili i sinoćne bravure Brazilaca u Austriji. Posebno se istakao nezaustavljivi Nejmar.

„Gledali smo, imao je taj jedan potez. Austrija je igrala korektno u prvom poluvremenu, primili su taj jedan gol iz polušanse, a kasnije su i psihički i fizički pali, što je Brazilu otvorilo znatno više prostora. Sigurno da tih 45 minuta predstavljaju jedan od načina na koji bi trebalo da odigramo protiv Brazila“.

Mitrović se nije složio sa konstatacijom predstavnika medija da nema prevelike euforije pred odlazak Orlova na Mundijal?

„Kako nema euforije, vidite koliko je ljudi. Lepo je kada nas isprati ovoliko ljudi. Ima euforije, pričam dosta sa ljudima iz Smedereva i Beograda. Vidim da ima dosta euforije, što je i normalno pošto se fudbalska reprezentacija posle dosta vremena vratila na veliko takičenje. Imponuje to što znamo da su ljudi euforični i da im je stalo, baš kao i u nama. Tamo očekujem podršku i od Rusa i od naših“zaključio je Mitrović.

Utakmica između Srbije i Kostarike igra se u nedelju 17. juna od 14 časova.

JOŠ SPORTA:

Da li je Rusija poslednja šansa?

Partizan se oprostio od svoja dva najbolja igrača

Čuka se odrekla Mandića

Lista nakon Rolan Garosa - Nadal prvi, Rodžer mu za petama