Kilava Srbija izgubila od Čilea

> 01:53

Srbija poražena i nadigrana u sudaru sa kombinovanim timom Čilea - 0:1.

Spuštena zavesa na sezonu KK Partizana

Da nas je u Gracu savladao prvi tim dvostrukog uzastopnog prvaka Južne Amerike, pa da razumemo. Da niko "a" ne kaže ni selektoru, ni igračima. Ovako, bez Vidala, Sančeza, Oreljane i ostalih, ekipa koja bi trebalo da nam pomogne da se spremimo za Kostariku izvela je rezervni i tim koji u poređenju s našim nema iskustva - početnih 11 ima zbirno samo 85 utakmica u reprezentativnom dresu - i očitala nam lekciju iz modernog, brzog, na kraju i takmičarskog fudbala, iako je ovo suštinski bio kontrolni meč.

Promašili su Čileanci prazan gol u 76. minutu, ali dva minuta pred kraj iskoristili lošu reakciju naše odbrane za drugi poraz Mladena Krstajića na klupi "orlova".

Dugo je trajala akcija Južnoamerikanaca, koji su uprkos neuspehu u kvalifikacijama danas delovali motivisano (i motivisanije), a nakon centaršuta sa leve strane, Maripan je pobegao Nemanji Matiću i sa dva metra na drugoj stativi sproveo loptu u mrežu.

Svetle tačke Radonjić, Mitrović i Stojković, a pred selektorom mnogo dilema, mada se mora reći i da je Srbija danas nastupila u kombinovanom sastavu.

Odlučio je selektor da "istumba" tim u prvoj kontroli pred Svetsko prvenstvo. Izbor golmana bio je logičan, jer je Vladimir Stojković godinama neprikosnovena "jedinica", dok je u odbrani jedino iznenađenje napravio uparivši debitanta Nikolu Milenkovića sa Duškom Tošićem na štoperskim pozicijama, a bekovske rezervisao za fudbalere koji su izneli teret kvalifikacija, Antonija Rukavinu i Aleksandra Kolarova. Najviše promena napravio je u veznom redu, odmorio je Nemanju Matića i Luki Milivojeviću na mestu drugog zadnjeg veznog priključio Marka Grujića, dok se ideja o podmlađivanju očitala u ofanzivi, tako što su Andrija Živković i Nemanja Radonjić dejstvovali kao krila, a Adem Ljajić kao kreator igre iza jedinog špica Aleksandra Mitrovića.

Sledeća provera Srbije je protiv Bolivije 9. juna na istom stadionu "Merkur arena" u Gracu, nadamo se uz bolji rezultat.

JOŠ SPORTA:

Sergej će mu pisati na dresu... izabrani su brojevi na dresovima Orlova

FSS odgovorio Muslinu

Novak sutra na terenu ne bi trebalo pre 16 časova

Poljaci idu u Rusiju bez Skorupskog, Kaminski ni na nebu ni na zemlji