Omladinska reprezentacija Srbije od 18 časova u gradu Papa igra sa Nemačkom meč drugog kola Evropskog prvenstva u Mađarskoj

SRBI NAJBOLJI KAD JE NAJTEŽE: "Orlići" protiv Nemaca za polufinale i Mundijal

> 11:06

 

"Orlići" bi u slučaju pobede overili plasman na SP na Novom Zelandu i došli na domak plasmana u narednu fazu takmičenja na EP.

Sudbina evropskog šampiona zavisiće umnogome od ishoda današnjeg meča 2. kola protiv Nemačke (Papa, 18, RTS 2), prvog favorita ne samo "B" grupe, već i na celom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. "Elf" je lako preslišao Bugare u prvom kolu (3:0), dok su "orlići" remizirali sa Ukrajinom iako su dominirali tokom meča, dva puta pogađali okvir gola.

"Neki igrači su premoreni i u zavisnosti od njihovog stanja odredićemo i tim koji će se susprotstaviti Nemačkoj - ističe selektor Veljko Paunović. - Nemačka je najkvalitetniji protivnik u grupi, a ujedno i jedan od favorita Evropskog prvenstva, ali mi moramo da nastavimo pohod ka našem prvom cilju - obezbeđivanju plasmana na SP u Novom Zelandu. Zato čvrsto verujem u naše mogućnosti i činjenicu da smo najbolje partije pružali kada je bilo najteže i najpotrebnije."

Kapiten Nemanja Maksimović postigao je gol protiv Ukrajine, bio pravi vođa.

"Nemačka je veselila i takve utakmice nas motivišu da se predstavimo u najboljem izdanju. Ovu utakmicu vidim kao šansu da se proverimo protiv, možda najbolje evropske selekcije i da vidimo naš trenutno nivo. Svaka utakmica je važna, tako gledamo i na sledeću, ali sam ubeđen da će se o plasmanu u polufinale odlučivati u poslednjem kolu", ističe vezista Domžala.

Izvor: b92.net
         sportske.net
         novosti.rs