Holandski trener Dik Advokat potvrdio je da će od 1. avgusta i zvanično postati novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Dik Advokat je novi selektor Srbije!

> 13:45

 

Iskusni trener je prema navodima holandskih medija prihvatio da u naredne dve godine vodi "orlove".

"Nisam želeo da radim kao trener u klubu. Bilo je kontakata sa Južnoafrikancima, ali od toga nije bilo ništa. Fudbalski savez Srbije je bio uporniji. Srbi imaju dobar tim i možemo da se koncentrišemo na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj", rekao je Advokat za holandske medije i potvrdio da će ugovor trajati zaključno sa krajem kontinentalnog šampionata.

"Mislim da imamo dobre šanse, budući da će na EVRO 2016 učestvovati 24 umesto 16 selekcija. U suštini je dogovoreno da Srbiju vodim do kraja turnira u Francuskoj, ali nije isključeno da saradnja bude ranije okončana ukoliko se ne kvalifikujemo", objasnio je 66-godišnji Advokat.

Advokat ali i fudbalska reprezentacija Srbije imaće imperativ u kvalifikacijama za EURO 2016. godine nakon što je naš tim propustio da se kvalifikuje za Evropsko prvenstvo 2012. godine i Svetsko prvenstvo ove godine.

Srbija se nalazi u grupi I u kvalifikacijama za naredni EURO zajedno sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.

Izvor: sport.blic.rs
         b92.net
         sportal.rs