Nakon utakmice sa Ukrajinom u stručnom štabu naše mlade fudbalske reprezentacije, glavna tema je naredni duel sa Nemačkom

PAUNOVIĆ: Ukrajina je uspela da se odbrani, sledeća je Nemačka

> 09:32

 

Nakon meča, zbog velike vrućine (38 stepeni), igrači su prilično iscrpljeni. U naredna dva dana selektor Veljko Paunović želi da se igrači što brže oporave i zaborave utakmicu sa Ukrajincima. U tim se vraća Srđan Babić, koji je izdržao kaznu zbog dve opomene. Pod znakom pitanja je nastup Veljka Simića, zbog problema sa mišićem. Narednu utakmicu "orlići" igraju protiv Nemaca, koji su bez većih problema savladali Bugarsku sa 3:0.

- Bili smo apsolutni gospodari situacije na terenu, osim u prvom minutu, kada smo primili gol. Znali smo da nam preti opasnost iz prekida i to moramo da popravimo do utakmice sa Nemačkom. Dominirali smo tokom cele utakmice, međutim nedostajalo je malo svežine, što je očekivano, obzirom da su igrači došli iz pripremnog perioda. Stvorili smo nekoliko prilika, dva puta pogodili stativu. Ukrajina je uspela da se odbrani i zaslužuje čestitke za igru, kao i mi. Još jednom se potvrdilo da se vara svako, ko misli da može lako pobediti na evropskom Prvenstvu. Plasman na Svetsko prvenstvo je naš cilj i dalje zavisimo od naših rezultata. Borba za polufinale i odlazak na svetsko Prvenstvo će potrajati do poslednje utakmice u grupi. Sva naša razmišljanja su usmerena ka narednoj utakmici sa Nemačkom.-reči su selektora Veljka Paunovića.

 

Izvor: Sportska centrala