Na startu 18.Međunarodnog turnira u Nigati za igrače do 18 godina (1997.godište) u fudbalu, domaća selekcija Japana savladala je Srbiju sa 5:2.

U18 TURNIR U NIGATI: Japan - Srbija 5:2

> 19:07

Iako konačan rezultat ne odgovara pravoj slici na terenu. "Orlići" su u većem delu utakmice bili ravnopravan, čak i bolji rival, ali nisu uspevali da iskoriste ogroman broj šansi, dok su domaćini spretno i efikasno kažnjavali svaku grešku našeg tima.

Posle utakmice selektor Branislav Nikolić smatra da je ishod mogao biti mnogo drugačiji.

- Rezultat je previsok i nerealan, uz malo sreće utakmica je mogla da ima sasvim drugačiji tok. Imali smo "zicer" Šaponjića kod 0:0, da je pogodio mrežu, verovatno da bi se mi radovali i na kraju. Znali smo da ćemo imati problem sa umorom, jer igrači još nisu prošli kompletne pripreme, iza nas je naporan put i adaptacija, a to se naročito osetilo u poslednjih dvadesetak minuta. Prvi deo drugog poluvremena smo imali mnogo šansi da izjednačimo, ali Japan je kaznio naše promašaje i iskoristio prilike. Ovakve utakmice i turniri su veliko iskustvo i puno će nam značiti. Nedostajala su nam četvorica glavnih igrača, ali to je neminovnost. Idemo dalje, očekuju nas još dve teške utakmice u Japanu. - Izjavio je selektor

Izvor: FSS