Kakva vesti! Snajder spasava Milan bitkoinima!

> 11:57

Italijanski mediji već mesecima pišu da se slani velikan Milan nalazi pred finansijskim kolapsom jer novi vlasnici ne uspevaju da vrate dugove koje su napravili za preuzimanje kluba, dok rukovodstvo kluba tvrdi da je situacija normalna i da se sve obaveze redovno servisiraju. 

"Sergej svakako vredi više od 90 miliona evra"

Ono što je poznato jeste da je gazda Milana Jonghong Li obezbedio ogroman budžet od oko 250 miliona evra za pojačanja što retko kod ima u Evropi. Takođe, činjenica je da klub funkcioniše normalno i danema zastoja u isplaćivanju poreza.

Naime, glavni problem je u tome što se Kinez debelo zadužio kako bi preuzeo Milan, a do oktobra mora da vrati američkom fondu Eliot 370 miliona evra.

Često se u italijanski medijima spominje da on nema taj novac da će morati da prodaje vlasničke akcije kako bi namirio dugovanja, zbog čega se konstantno spekuliše o novim imenima koja bi ušla u vlasničku strukturu kluba ili ga potpuno preuzeli od Lija.

Milanu je potrebno 37 miliona evra do kraja maja kako bi završio sezonu, a Li je u poslednjem trenutku uspeo da obezbedi 10 miliona evra za mesečne troškove. Njemu se Eliot ponudio da mu pozajmi još 27 miliona, ali je on odbio uz uverenje da će on to obezbediti na svoj način.

Zanimljiva vest je da bi deo duga prema Eliotu mogao da bude refinansiran u kriptovaluti - bitkoinima. I to zahvaljujući platformi Vsport koja u bitkoinima vrši ulaganja u sportske projekte. A još zanimljivije je da je jedan od vlasnika ove kompanije, proslavljeni holandski fudbaler Vesli Snajder koji je legenda Milanovog gradskog rivala Intera. Snajderova kompanija se ponudila da u bitkoinima vrati deo dugovanja Eliotu u zamenu za mali procenat u vlasničkoj strukturi Milana.

Vremena ima još dovoljno do oktobra, ali Milanov problem je UEFA monitoring zakazan za kraj aprila kada će posmatrači iz Niona morati da dobiju precizne odgovore i dokaze kako gazda kluba namerava da vrati dugovanja.

Ukoliko Milan i Gazuto obezbede plasman u Ligu šampiona, elitno takmičenje bi donelo preko potrebnu finansijsku injekciju i rasteretio sve u klubu. 

JOŠ SPORTA:  

Saopštenje vaterpolo kluba Partizan! 

FARE traži pokretanje postupka protiv Rusije 

Pre tačno 25 godina Boškov ga je poslao prvi put na teren u zvaničnom meču  

Krajinović odustao od Marakeša