Svetska bomba stiže iz komšiluka

Milan postaje filijala Rijeke, predsednik hrvatskog šampiona kupuje italijanskog giganta

> 18:02

Hrvatska bruji – Milan postaje filijala Rijeke. Da, dobro ste pročitali veliki Milan mogao bi uskoro da postane filijala aktuelnog hrvatskog šampiona Rijeke. A za takvo svetsko fudbalsko čudo hoće da se pobrine Damir Mišković, aktuelni predsednik Rijeke. O čemu se radi?

BAJER I ČELSI HOĆE PULIŠIĆA

Kontrovezni Kinez Jonghong Li je u aprilu 2017. godine posle prave poslovne sapunice u ime Sport Investment Lux fonda kupio 99,93 deonica Milana. Za to je Silviju Berluskoniju platio 740.000.000 evra, a novi vlasnici obavezali su se da će u klub u tri naredne godine investirati 350.000.000 evra. Već u prvom prelaznom roku u ekipu su uložili 220.000.000 i doveli 15 novih igrača.

Ipak, lepa priča o povratku Milana počela se vrlo brzo pretvarati u noćnu moru. Samo šest meseci pošto je kupio Milan, Li je počeo tražiti kupca za 25 odsto deonica koje je mislio da proda za 200.000.000 evra. Međutim, to mu nije uspelo. Kako je podigao kredit od 300.000.000 evra sa visokim kamatama, ubrzo je na naplatu došla rata od 80.000.000 evra koju nije imao da plati. Kako bi rešio taj problem ponovo se zadužio, a sada ga tuže dve banke kojima je ostao dužan. Italijani pišu kako je proglasio bankrot i imovinu dao na rasprodaju.

U svemu tome dobru poslovnu priliku video je predsednik Rijeke Damir Mišković, koji već okuplja ekipu za kupovinu Milana. Još nije poznato koliko će deonica Mišković i ekipa otkupiti, ali pokaže li se ova informacija tačnom, Rijeka bi mogla itekako profitirati jer bi joj novi saveznik postao jedan od najvećih klubova u Evropi.

JOŠ SPORTA: 
 
Revanš u Moskvi pod znakom pitanja  

Oglasio se Levandovski: Real? Ne razmišljam o tome  

Matić: VAR je super, ali...  

Bruka u Brazilu - Sevale pesnice i devet crvenih kartona