Srpski internacionalac iz redova Bešiktaša na meti Totenhema ali i tri francuska kluba.

Totenhem dobio konkurenciju - Francuski timovi poludeli za Tošićem!

> 22:12

Veliko interesovanje vlada ove zime za defanzivca Bešiktaša Duška Tošića koji igra svoju treću sezonu za istanbulske "Orlove".

Pisalo se krajem prošle godine da je Totenhem zainteresovan za Tošića, a nakon otvaranja zimske transfer pijace interesovanje su pokazala i tri francuska kluba.

U trku su se navodno uključili Sent Etjen, Bordo i Ren, a francuski mediji tvrde da će Bešiktaš pustiti Tošića ukoliko dobije ponudu veću od 1.5 miliona evra.

Sent Etjen je prošle nedelje dogovorio transfer sa Stefanom Mitrovićem ali se Srbin vratio u Gent nakon medicinskih pregleda i saradnja nije ostvarena.

Bordo u svojim redovima već ima dvojicu srpskih internacionalaca (Milan Gajić i Vukašin Jovanović) i praktično bi dovođenjem Duška Tošića defanzivna linija bila sačinjena od igrača sa srpskim pasošima.

Ren se trenutno najbolje kotira u francuskom prvenstvu kada gledamo ove tri ekipe, a još uvek je aktuelna priča oko transfera Zvezdinog napadača Ričmonda Boaćija sa kojim bi Tošić na proleće mogao da deli svlačionicu koliko obojica pređu u Ren.

Najveći problem u čitavoj priči predstavlja jak ugovor koji Duško Tošić ima sa Bešiktašom i koji mu garantuje zaradu od minimum 2.500.000 evra ukoliko na "Vodafon Areni" ostane do leta 2019. godine.

Bešiktaš je početkom prošle godine dao Tošiću povišicu i obavezao se da će Srbin za svaku utakmicu u crno-belom dresu zaraditi bonus od 4.000 evra, te da će u slučaju da odigra barem po jedno poluvreme na 60 utakmica u sezonama 17/18 i 18/19 automatski dobiti još godinu dana ugovora.