Došao je kao najbolji štoper planete, jedan od najskupljih igrača sveta, komandant odbrane i pre svega šampion čiji pobednički mentalitet je trebalo da promeni gubitničke karaktere u svlačionici.

Bonući se odriče kapitenske trake Milana?!

> 11:19

Došao je kao najbolji štoper planete, jedan od najskupljih igrača sveta, komandant odbrane i pre svega šampion čiji pobednički mentalitet je trebalo da promeni gubitničke karaktere u svlačionici. Ali posle samo nekoliko utakmica, Leonardo Bonući je mnogo bliži statusu velikog promašaja nego pravog pojačanja Milana...

Milan je Bonućija platio 40.000.000 evra, dao mu ugovor vredan 7.500.0000 evra po kojem je najplaćeniji igrač lige i povrh svega ga častio kapitenskom trakom. Postavljanje Bonućija za kapitena je počelo da izaziva probleme posle samo nekoliko dana. Donarumin menadžer Mino Rajola se tada požalio da je kapitenska traka bila obećana njegovom klijentu pre potpisa produžetka ugovora i da je Milan neozbiljan klub koji krši obećanja.

Potom su počele da cure informacije iz svlačionice kako Bonući nije prihvaćen na najbolji način, a mladi igrači poput Lokatelija su čak javno na društvenim mrežama učestvovali u kritikama na račun kapitena. Situacija je postala takva da je iznervirani Bonući posle poraza od Sampdorije u svlačionici ponudio traku nekom drugome.
"Ako sam ja problem, traka je ove. Uzmite je slobodno!", obratio se tada Bonući saigračima, nezadovoljan njihovim izdanjem.

Bonući je nudio traku bivšem kapitenu Montolivu, ali je ovaj odbio. Montolivo je nekoliko sezona bio prvi kapiten Milana, ali mu je ta čast oduzeta dolaskom Bonućija.

A upravo je Bonući jedna od najslabijih karika na terenu. Milan je najviše golova primio preko njega. U derbiju protiv Intera mu je Ikardi dva puta umakao i pogodio mrežu. Vrhunac je bio jučerašnji meč protiv Đenove na kojem je dobio crveni karton zbog udaranja laktom protivničkog igrača. Kao kapiten je ostavio ekipu na cedilu...

Evidentno je da najskuplje pojačanje ni na terenu, ni van njega ne zaslužuje ulogu kapitena. Milanov pokušaj da na silu pravi Barezija ili Maldinija od Bonućija očigledno ne uspeva. Iako je u Juventusu bio jedan od lidera svlačionice i povremeni kapiten, bio je deo jake grupe i kolektiva gde njegova nije bila poslednja. U Milanu se previše očekuje, a on očigledno nije dorastao tim očekivanjima... 

Još sporta:

Nejmar umalo uprskao stvar - Kavani je heroj PSŽ-a!

Lacio i Juve u stopu dišu za vrat Napoliju i Interu!

Rutinska pobeda sa tri gola - Real nastavio poteru za Valensijom i Barselonom

Zvezda pobedom protiv Mladosti izlečila rane od Arsenala!