Terzić zna koga dovodi u januaru, Liga Evrope isplaćuje dug

> 13:23

Generalni direktor Crvene Zvezde Zvezdan Terzić, pričao je o planovima za predstojeći prelazni rok, kao i o finansijskoj situaciji kluba.

- Mi tačno znamo koja četiri igrača hoćemo da dovedemo u januaru. Od 10 igrača koje smo doveli, sa devet smo pogodili. Šta će mi skauting služba da procenim da li je Borjan, Krstičić, Stojković za nas? Mi te igrače znamo. Mi u januaru ne dovodimo 100 igrača, dovodimo tri ili četiri igrača. Najvažnija je procena da li igrač ima kvalitet za Zvezdu i ljudski i karakterno. Za Rikardinja je 10 informacija bilo da je top igrač. Videli ste šta je rekao Vujadin Savić, ali nije isto igrati u Šerifu u Moldaviji i u Crvenoj zvezdi. Ovde je ogroman pritisak, ako ne pobedite u 19 od 20 mečeva, imate problem. Nema radovanja uspehu od juče. – rekao je Terzić prilikom intervjua za portal Redstarbelgrade.

Crvena Zvezda je ovog leta zaradila deset miliona evra na prodaji igrača. Kasu su punili odlasci Mihaila Ristića, Srđana Plavšića, Džona Ruiza, golmana Filipa Manojlovića i unapred isplaćena svota za Luku i Ivana Ilića.

- Kao nikad pre ovog leta smo i investirali u tim, Pešića smo platili 750.000 evra Tuluzu i po 500.000 evra za Rodića i Jovičića. Takođe smo prvi put probili granicu od 10.000 evra mesečne plate za domaće igrače. Svim ovim domaćim igračima smo dali po 15.000 evra, plus dobre bonuse. U ovom momentu najplaćeniji igrač u Zvezdi sa srpskim pasošem ima godišnju platu od 180.000 evra.

Svakako da je Crvenoj Zvezdi poslovanje olakšao i plasman u Ligu Evrope. Zbog učešća u tom takmičenju Crveno-beli će inkasirati više od 6.5 miliona evra, zajedno sa novcem koji će im biti isplaćen na osnovu televizijskih prava.

- Od UEFA smo dobili tri miliona i 275.000 evra. Da smo otišli u Ligu Evrope iz plej-ofa za LŠ, tada bi prihod bio oko 6.5 miliona evra. Zaradili smo 3.275.000 evra, ali nam je CAS zaplenio ove godine oko 1.6 miliona evra na osnovu stare tužbe, tako da nažalost od svih tih prihoda moramo da vraćamo i deo starog duga.  Na ovaj prihod treba dodati i prihod od ulaznica, koji je premašio 2.5 miliona evra i očekujemo na osnovu TV šera prihod, a očekujem da to bude između 600.000 i 800.000 evra, a to se daje na proleće - rekao je Terzić.

Trenutno zaduženje kluba iznosi oko 27 miliona evra, a Zvezda ima i novčane obaveze koje se tiču pozajmica igrača koje su se desile još u prethodnoj deceniji.

-  Najveći dug je prema bankama, gde je dug 11,5 miliona evra. Novoj Agrobanci dugujemo 6.8 miliona evra, a nadam se da će se promeniti pravilnik o kamatnim stopama, tako da bi trebalo da tu dobijemo otpis od 1.2 miliona evra, u skladu sa Zakonom naravno, pa bi onda dug prema njima bio 5.6 miliona evra. Poštanskoj štedionici dugujemo oko 3.5 miliona evra, AIK banci oko 800.000 evra i Univerzal banci oko 400.000 evra. Imamo oko 3 miliona evra obaveza prema državi, koje redovno isplaćujemo u skladu sa reprogramom. Prema državnim preduzećima je dug oko 400.000 evra, to takođe redovno reprogramiramo, i imamo još neke obaveze iz tekuće godine, pa je ukupno oko 4,4 miliona evra dug prema državi. Takođe imamo i obaveze prema klubovima za plaćena obeštećenja, jer se to plaća u ratama, pa ceo taj ukupan dug iznosi oko 4 miliona evra. Taj deo dug mora da se servisira u rokovima jer je podložan UEFA monitoringu. Takođe postoje obaveze prema agentima i menadžerima oko 2.5 miliona evra, što je takođe dug iz nekog prethodnog perioda, a imamo i oko milion evra duga prema raznim sitnim dobavljačima - zaključio je Zvezdan Terzić.

Još sporta:

Odmazda Kontea, skoro svi Brazilci na izlaznim vratima, a razlog je samo jedan

Zvezda dočekuje Sports Menadžment

Real našao zamenu za srpskog centra i Ajona

Ako bude hteo da kupuje u januaru, Portugalac će morati najpre da proda