Račića prate Juventus i Briž

> 13:06

Talentovani fudbaler Crvene zvezde mogao bi ove zime da napusti Marakanu, pošto je Zvezdan Terzič potvrdio interesovanje iz Italije i Belgije.

Ove zime Crvenu zvezdu bi mogao da napusti talentovani Uroš Račić. Visoki i snažni plavokosi momak koji igra na mestu zadnjeg veznog igrača pod budnim okom je skauta jakih i cenjenih evropskih klubova.
Tokom leta za Uroša Račića veliki interes pokazivala je španska Sevilja, čak se stidljivo pominjala i ponuda od 1,5 miliona evra, ali procena sportskog menadžmenta Crvene zvezde bila je da mladi fudbaler nije na prodaju. Čini se da je procena bila dobra, jer ove zime ga gleda još nekoliko klubova, a finansijska ponuda je kudikamo bolja.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da bi mladi fudbaler mogao ove zime da napusti Marakanu:

- Briž i Juventus zagrizli su za Uroša Račića!

Cena vezana za transfer nije pominjana, ali kako saznajemo ona nije manja od tri miliona evra! Ako je verovati italijanskim novinarima, tamo ga smatraju igračem sa sličnim, ako ne i istim karakteristikama kakve ima Sergej Milinković-Savić, koji je trenutno procenjen na 100 miliona evra. Uroš Račić je tokom leta i jeseni stekao zavidnu reputaciju jer je imao nekoliko izuzetnih partija, ako se zna da je u rotaciji sa kapitenom Donaldom Mičelom i reprezentaivcem Srbije Nenadom Krstičićem. Mladi fudbaler iskoristio je na jaboljo mogući način prostor koji je ostao upražnjen zbog teške povrede Branka Jovičića.

Uroš Račić ima 19 godina, visok je 193 centimetra, a ugovor sa Crvenom zvezdom je na snazi do 30. juna 2019. godine. Na Marakanu je stigao iz OFK Beograda u proleće 2016. godine kao zamena za Marka Grujića koji je otišao u Liverpul. Ove sezone Uroš Račić odigrao je 13 utakmica za crveno-bele, od toga sedam u Superligi, četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope i dve u grupnoj fazi istog takmičenja. Debitovao je protiv Olimpijakosa u maju prošle godine, a prvi gol za crveno-bele dao je 17. avgusta u domaćem prvenstvu u pobedi protiv Bačke. Prošle godine imao je poverenje Miodraga Grofa Božovića, a ove punu podršku mu daje šef stručnog štaba Vladan Milojević.

Piše: Jovan Stanisavljević

Još sporta:

Odmazda Kontea, skoro svi Brazilci na izlaznim vratima, a razlog je samo jedan

Zvezda dočekuje Sports Menadžment

Real našao zamenu za srpskog centra i Ajona

Ako bude hteo da kupuje u januaru, Portugalac će morati najpre da proda