Pod sloganom „ISPLOVI, ZABACI, ULOVI“, sajam se održava od 30. marta do 03. aprila u hali 4 i na otvorenom prostoru prema reci

Posetite Sajam nautike, lova i ribolova

> 13:01

Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova postao je prepoznatljivo mesto u regionu jugoistočne Evrope za domaće i inostrane proizvođače i uvoznike plovila i opreme, autore projekata vezanih za plovne puteve i životnu sredinu, potencijalne investitore za izgradnju kapitalnih objekata namenjenih nautičkom turizmu i pratećoj industriji.

Manifestacija tradicionalno privlači i posetioce koji su ljubitelji lova, ribolova, plovidbe, aktivnog odmora, rečnih avantura, boravka u prirodi i zdravog načina života, sadašnje i potencijalne vlasnike čamaca i jahti.

Pod sloganom „ISPLOVI, ZABACI, ULOVI“, tradicionalna turističko-privredna manifestacija, održava se od 30. marta do 03. aprila 2016. godine u hali 4 i na otvorenom prostoru prema reci. Najavljene su sajamske premijere i značajni popusti.

Na Sajmu učestvuje rekordnih 80 domaćih i inostranih izlagača koji će izložiti više od 100 eksponata. Plovila će biti predstavljena u svim kategorijama i u cenovnom rasponu od nekoliko stotina do više stotina hiljada evra. Epitet najskupljeg plovila ove godine pripada modelu Monterey 360 SC vrednom više od 380.000 evra.

Prema izlagačkom konceptu videćemo: plovila svih vrsta domaćih i inostranih proizvođača, uvoznike nautičke opreme, brodske i vanbrodske motore, ribolovačku opremu, lovačko oružje i municiju, kamp i autdoor opremu, nautičku i ribolovačku garderobu, opremu za sportove na vodi, čartere i nautički turizam, polovna plovila, transport plovila, literaturu, izložbe, radionice, stručna predavanja.

Svoje proizvode predstaviće: CTS, Goga, Nautika Elco, Tri princeze, Advance Boat, Đena Šip Elan, Sessa Marine, Elan, Roto, Go Padling...i mnogi drugi.

Posetioci će upoznati strane brendove: Rinker, Four Wins, Glastron, Bavaria, Beneteau, Monterey, Saver, Sea Ray, Zodiac ... Svojevrsna atrakcija biće plovilo firme FS Yachts iz Brazila.

Od bogate ponude vanbrodskih motora ističemo: Hondu, Yamahu, Mercury, Suzuki, Evin Rude, Selva, Parsun, Tohatsu...

Berza polovnih plovila biće organizovana na platou ispred ulaza u halu 4, kao i izložba plovila koja zbog svojih gabarita ne mogu biti izložena u hali.

Lovački segment predstaviće najznačajniji domaći proizvođači i distributeri: Snajper, Grof MB, Capriolo, Super Tane, Canona, Balkan Hunter, Trofej, MP Tropic, Arsenal... i drugi.

Učešće Lovačkog saveza Srbije povezano je sa njihovim jubilejom - 120 godina postojanja i rada, te zajedničkim nastupom sa Lovačkim savezima Vojvodine, centralne Srbije, Kosova i Metohije.

Za subotu, 2.aprila planiran je „Lovački dan“. Naglašavamo učešće Nacionalne asocijacije za oružje Srbije koja je pripremila interesantan program TRAP KUP - takmičenje u gađanju glinenih golubova na strelištu u Kovilovu u muškoj, ženskoj i ekipnoj konkurenciji. Trofeji i priznanja najuspešnijim biće dodeljena u subotu, 2. aprila u okviru Lovačkog dana.

Promoter Sajma nautike, lova i ribilova biće poznati hirurg dr. Milan Colić, poznati nautičar i ribolovac, koji je pecao na skoro svim svetskim. morima, jezerima i rekama. Autor je TV emisije
„Lov i Ribolov“ koja se emituje na Nacionalnom servisu.

Beogradskoj publici će se predstaviti renomirani domaći zastupnici i proizvođači ribolovačke opreme: Travar, Eurofish, Caprilo Lav MD i drugi. Upoznaćemo najpoznatije svetske marke: Prologic, Savager, Okuma, Hanser, Mikado i dr. Pored njih novitet predstavlja učešće velikog broja varaličara i rukotvoraca, proizviđača voblera i plovaka..

Svoj štand imaće Privredna komora Srbije, grupacija za nautički turizam NATUS, u okviru koje će nastupiti članice grupacije, te brojni gosti iz zemlje i inostransta.

Tokom petodnevnog trajanja Sajma posetioci će uživati u bogatom pratećem programu: stručnim predavanjima, promocijama, demonstracijama, radionicama.

Za vikend, 2. i 3. aprila održaće se tradicionalno takmičenje u spremanju ribolovačkih i lovačkih specijaliteta - gulaš i riblja čorba.


Radno vreme za posetioce je od 10:00 do 19:00 časova.
Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, za grupne posete 200, dok je parking 100 dinara po satu.

Posetioci će za kupljenu ulaznicu dobijati vaučer Jahting kluba „Kej“ za besplatno krstarenje Dunavom i Savom.