Još jedna medalja za Velimira

BRAVO, MAJSTORE: Novi veliki uspeh srpskog sporta!

> 18:21

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je još jednu srebrnu medalju na Svetskom kupu u Dohi u Kataru.

U izuzetno jakoj konkurenciji Stjepanović je u finalu trke na 200 metara slobodnim stilom bio drugi u vremenu 1:47.56 minuta, a ispred njega bio je samo svetski šampion iz Kazanja, Britanac Džejms Gaj (1:47.06).

Dan ranije Stjepanović se okitio srebron na 400 metara slobodno (3:48.70), čime je potvrdio vrhunsku formu, dok je Ivan Lenđer osvojio bronzanu medalju na 50 metara delfin u vremenu 23,87 sekundi.

"Zadovoljan sam sa dve osvojene medalje. Konkurencija je bila mnogo jača nego na takmičenju u Hongkongu, pa je i daleko teže bilo doći do odlicja. Nijanse su i ovog puta odlučivale o redosledu na kraju, a čestitam Gaju na zlatu. Trkali smo se do poslednjeg momenta za to prvo mesto", rekao je Stjepanović neposredno posle velikog rezultata u bazenu.

CRNI TORESE, ŠTA PROMAŠI: Smeje mu se ceo Kazahstan! (VIDEO)

SRAMOTNO: Pogledajte kakav stan je Jagodina ponudila svom fudbaleru! (FOTO)

BOMBA NA APENINIMA: Pirlo se vraća kući! (VIDEO)

Dva dana, dve medalje, to mogu samo vrhunski plivači, a Stjepanović je pokazao da s pravom pripada samoj svetskoj eliti u ovom sportu.

"Dobro je bilo i prvog dana. To mi je drugo ili treće najbrže vreme u karijeri na 400 slobodno, a ostvario sam ga tek na početku ove sezone. Mislim da mogu još bolje da otplivam na narednom Svetskom kupu koji me uskoro čeka u Dubaiju", objasnio je srpski as.

Stjepanović je čestitao i Lenđeru na odlicnom vikendu u Dohi i poželeo još uspeha našim plivačima na međunarodnoj sceni.