Srpski kajakaši nastavili su žetvu medalja na Svetskom prvenstvu u Milanu pošto su Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili bronzano odličje u trci na 200 metara, a samim tim obezbedili su i mesto na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

OLIMPIJSKI TIM SE UVEĆAVA: Četiri kajakaša osvojila bronzane medalje i normu za Rio!

> 12:26

Uz njih su u subotu srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić na Svetskom prvenstvu u Milanu.

Trećeg dana Svetskog prvenstva za kajakaše i kajakašice koje se održava u Milanu srpski reprezentativci i reprezentativke ostvarili su izuzetne rezultate u prepodnevnim finalnim trkama.

Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek osvojile su srebrnu medalju u trci na 500 metara, Marko Tomićević i Milenko Zorić okitili su se bronzanim odličjem u trci na 1000 metara, a bronza je pripala i Nebojši Grujiću i Marku Novakoviću u trci na 200 metara.

Srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković nastupili su u trci na 200 metara u 11 časova i 15 minuta, ali je trka ponovljena zbog pogrešnog starta britanskog dvojca. U neregularnoj trci Srbi su osvojili drugo mesto ali su u podne ponovo morali da uzmu vesla u ruke.

Ponovljena trka počela je tačno u podne a naša posada je izgubila drugo mesto ali je ipak zadržala mesto na pobedničkom postolju.

Zlatna medalja otišla je u ruke Mađara Šandora Potka i Pitera Molnara koji su trku završili za 30 sekundi i 935 stotinki. Srebro je pripalo Rusima, dok su Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili bronzanu medalju.

Ne treba zaboraviti da su osvajanjem bronzanog odličja srpski kajakaši obezbedili i olimpijsku normu za Igre u Rio de Žaneiru, a isto važi i za gorepomenute posade.

Srpski kajakaši osvojili su bronzanu medalju u trci na 1000 metara čime su ujedno obezbedili i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Zlatnu medalju osvojili su Nemci Maks Rendšmit i Markus Gros vremenom 3.10,175, dok je srebrno odličje pripalo Australijskom kajaku.

Ovo je ogroman uspeh za Marka Tomićevića i Milenka Zorića pošto su momci tek dva meseca u zajedničkom trenažnom procesu.