Naš plivač Čaba Silađi uspeo je da se plasira u finale Svetskog prvenstva u disciplini 50 metara prsno sa vremenom 27.19 sekundi.

JOŠ MALO PA MEDALJA: Silađi se plasirao u finale na Svetskom prvenstvu!

> 20:03

Silađi je u ukupnom poretku završio na sedmoj poziciji, dok je najbolje vreme imao Adam Piti iz Velike Britanije (26.42). Drugu i treće mesto zauzeli su Kameron Van Der Burg i Kevin Kords, a u finale su se plasrili još Felipe Franka Silva iz Brazila, Slovenac Damir Dugonjić, Glen Sniders sa Novog Zelanda i Giedrius Titetnis iz Litvanije.

Finale će se plivati u sredu, a tačno vreme trke biće naknadno određeno.

Silađi je u nedelju uspeo da se plasira u polufinale na 100 metara prsnim stilom, ali ne i dalje, jer je ostvario najgore vreme u svojoj grupi isplivavši deonicu za jedan minut i 62 stotinke.

Sa druge strane, Velja Stjepanović je ispao pre finala na 200 metara slobodnim stilom Na Svetskom prvenstvu u Kazanju naša štafeta nije uspela da se plasira u finale discipline 4 x 100 slobodnim stilom.

Naši plivači nisu imali mnogo uspeha ni u prve tri discipline u kojima su učestvovali na Svetskom prvenstvu u Kazanju, ali Silađi najavljuje bolja dešavanja za Srbiju.