Srpskim reprezentativcima na SP u Kazanju nije dan – posle Velimira Stjepanovića još dvoje plivača nije uspelo da izbori plasman u dalje takmičenje.

Nažalost, nastavlja se loš dan za naše plivače u Kazanju!

> 11:51

Ivan Lenđer nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 50 metara delfin stilom jer je deonicu preplivao za 23 sekunde i 87 stotinki, što je bilo dovoljno za 21. poziciju u kvalifikacijama.

Najbolji u kvalifikacijama bio je Francuz Floran Manadu rezultatom 23 sekunde i 15 stotinki. Polufinalne trke na 50 metara delfin stilom na programu su kasnije tokom dana.

Srpska plivačica Katarina Simonović ostala je bez finala na 400 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Simonovićeva je deonicu od 400 metara preplivala za četiri minuta, 20 sekundi i 94 stotinki, što je bilo dovoljno za 35. mesto u kvalifikacijama.

Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Amerikanka Kejti Ledecki, koja je i glavni favorit za osvajanje zlatne medalje u ovoj disciplini. Ona je trku završila za četiri minuta, jednu sekundu i 73 stotinke.

Finale na 400 metara slobodnim stilom u ženskoj konkurenciji na programu je, takođe tokom dana.

Svetsko prvenstvo u plivanju nije dobro počelo za reprezentativce Srbije, pošto se u finale trke na 400 metara slobodnim stilom u muškoj konkurenciji nije se plasirao Velimir Stjepanović. Ivan Lenđer nije izborio polufinale u trci na 50 metara delfin stilom, a takmičenje u kvalifikacijama završila je i Anja Crevar u disciplini 400 metara mešovito.